L'IBEX 35 puja un 0,42% en la sessió d'aquest divendres i aconsegueix mantenir els 9.200 punts bàsics. El principal índex de la Borsa espanyola tanca una setmana més en positiu, amb escasses referències macroeconòmiques. Als Estats Units, les negociacions entre republicans i demòcrates per assolir un acord sobre el sostre del deute del país i evitar l'impagament continua centrant el debat. L'optimisme sobre l'acord ha anat allunyant la por dels mercats al llarg de la setmana per tancar de manera positiva.

D'altra banda, a Europa l'atenció inversora se centra en la política monetària. Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE) ha assegurat aquest divendres en una entrevista en TVE que "encara hem de tenir els tipus d'interès sostenir alts" per aconseguir l'objectiu de reduir la inflació al 2%. La dirigent apunta que encara queden pujades per aplicar i ha assegurat que "és el moment d'estrènyer-nos el cinturó".

Amb aquest context, l'IBEX 35 ha tancat una nova jornada en verd i suma una revalorització pròxima al 0,2% en l'acumulat setmanal. Entre els valors més alcistes es troben Grifols (+2,77%), Sacyr (+1,49%), Endesa (+1,4%), Mapfre (+1,38%) i Logista (+1,37%). Pel costat contrari, les companyies que pitjor resultat han obtingut són IAG (-1,68%), Naturgy (-1,48%), Meliá (-0,68%) i Acerinox (-0,65%). Quant a l'hotelera NH, que ha elevat al CEO de Minor a president del grup, ha caigut aquest divendres un 0,22% després de l'operació.

La resta de Borses europees han finalitzat amb pujades de l'1,05% a Milà, del 0,69% a Frankfurt, del 0,61% a París i del 0,19% a Londres. Al mercat de matèries primeres, el petroli registra caigudes al tancament del mercat europeu. D'aquesta manera, el barril de Brent, de referència per al Vell Continent, cau un 0,18%, fins als 75,7 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI) se situa en els 71,6 dòlars, un 0,33% menys.

Al mercat de divises, l'euro torna a pujar i recupera la cota dels 1,08 bitllets verds en el seu encreuament amb el dòlar. Al mercat de deute, el rendiment del bo espanyol amb venciment a 10 anys se situa en el 3,461% i la prima de risc en els 106,3 punts bàsics. Per la seva part, entre les principals criptomonedes, el Bitcoin se situa en els 26.900 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.