L'Ibex-35 ha iniciat la sessió d'aquest dijous amb una pujada del 0,16%, la qual cosa ha portat el selectiu fins als 9.346,61 punts, en una jornada marcada per la dada d'inflació d'Espanya i per la publicació d'altres dades macro d'interès per als inversors.

El selectiu madrileny mantenia en l'obertura la cota dels 9.300 després de conèixer-se que l'Índex de Preus de Consum (IPC) a Espanya va augmentar un 0,2% el setembre en relació amb el mes anterior i va elevar nou dècimes la seva taxa interanual, fins al 3,5%, el seu valor més alt des del mes d'abril passat, a causa de l'encariment de l'electricitat i els carburants.

Aquest dijous també es coneixerà la dada d'inflació d'Alemanya, així com el producte interior brut (PIB) dels Estats Units, mentre que demà divendres l'atenció estarà posada en l'evolució de l'economia del Regne Unit, en la inflació de l'eurozona i en l'atur d'Alemanya.

En els primers compassos d'aquesta sessió, la pujada més gran dins de l'Ibex-35 se l'anotava Solaria (+3,65%) després de millorar els seus resultats en el primer semestre i anunciar que ha tancat un acord de compravenda d'energia a llarg termini (PPA), en la seva modalitat financera, amb Endesa per una durada de 10 anys i una potència contractada de 126 megawatts (MW).

En el costat dels ascensos també destacaven Redeia (+1,47%), Banc Santander (+0,89%) i Banc Sabadell (+0,69%), mentre que en el costat contrari els 'fanalets vermells' més destacats eren Naturgy (-1,48%) i IAG (-0,99%). Les principals borses europees obrien aquest dijous amb signe mixt: París, Frankfurt i Londres pujaven un 0,09%, un 0,07% i un 0,03%, respectivament, mentre que Londres es deixava gairebé un 0,1%.

En l'obertura del mercat borsari, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, pujava un 0,61%, fins als 94,94 dòlars, mentre que la Texas se situava en 94,44 dòlars, un 0,81% més.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0495 'bitllets verds', en tant que la prima de risc espanyola s'acostava als 107,7 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a 10 anys en el 3,953%.