L'Ibex 35 ha iniciat la sessió d'aquest divendres, l'última de la setmana, amb una caiguda del 0,8%, situant-se en els 10.678 punts, en un context marcat per les tensions al Pròxim Orient després de les informacions que apunten a una possible resposta d'Israel a l'Iran en represàlia per l'atac iranià de dissabte passat.

En els primers compassos d'aquesta sessió, les pujades més fortes dins l'Ibex 35 se les anotaven Colonial (+0,93%), Redeia (+0,83%), Mapfre (+0,72%), Repsol (+0,66%) i Enagás (+0,59%), mentre que els 'fanalets vermells' eren IAG (-2,93%), Grifols (-2,83%) i BBVA (-2,45%).

Aquest divendres es firmarà l'acord entre Ebre EV-Motors i el fabricant xinès Chery Automobile per a la producció de vehicles en la planta de la Zona Franca de Barcelona, mentre els inversors estaran pendents de les conclusions que puguin sortir de la reunió de l'Eurogrup.

CaixaBank ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha executat un 62,06% de la seva recompra d'accions en les cinc setmanes des que iniciés el passat 14 de març aquest programa, l'import total del qual ascendeix a 500 milions d'euros, mentre Unicaja pagarà aquest divendres un dividend amb càrrec als resultats de 2023 de 0,049 euros per títol, que suposa repartir als seus accionistes un total de 132 milions d'euros.

Per la seva part, NH Hotel Group, controlat des de 2018 pel grup tailandès Minor Hotels, votarà la junta d'accionistes que se celebra aquest divendres a Madrid el canvi de la seva actual denominació social per la de Minor Hotels Europe & Americas adaptant, per tant, els seus estatuts socials a aquest canvi.

Sota el paraigua macroeconòmic, a Alemanya es publicarà l'Índex de Preus de la Producció (IPP) del mes de març i a Espanya, la balança comercial.

Les principals Borses europees obrien també aquest divendres amb signe negatiu, amb caigudes de l'1,07% per a Frankfurt, del 0,97% per a Milà, del 0,65% per a París i del 0,52% per a Londres.

En l'obertura del mercat borsari, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, pujava un 1,38%, fins als 88,31 dòlars, mentre el de Texas se situava en 83,97 dòlars, un 1,5% més.

No obstant això, el Brent arribava a pujar més d'un 4% abans de l'obertura dels mercats europeus davant de l'escalada de tensió al Pròxim Orient, arribant a superar momentàniament el llindar dels 90 dòlars, alhora que el de Texas, que seguia un patró similar, amb un fort repunt inicial de més del 4%, fins als 86,28 dòlars.

Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar avançava fins als 1,0644 'bitllets verds', en tant que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys escalava fins al 3,277%.