Els preus del petroli han despuntat i les borses asiàtiques s'han tenyit de vermell després de les notícies sobre un atac amb míssils d'Israel contra la província iraniana d'Isfahán.

El Brent, el cru de referència a Europa, pujava l'1,9 % a les 7:50 hores i fregava els 89 dòlars per barril, encara que en alguns moments, just en conèixer-se els atacs, ha depassat la cota dels 90 dòlars i s'ha apropat fins i tot als 91 dòlars.

El West Texas Intermediate (WTI), referent als EUA, s'encaria un 2,6 % a aquella hora i fregava els 85 dòlars per barril, encara que ha arribat a superar per uns instants els 86 dòlars.

El preu de l'or, un dels actius refugi en temps d'incertesa, puja un 0,3 %, fins a 2.386 dòlars per unça. Igual com ha passat amb el cru, el metall daurat ha despuntat després dels atacs i ha superat en alguns moments la cota dels 2.400 dòlars.

El preu del deute públic dels EUA, un altre dels habituals actius refugi, també puja, la qual cosa rebaixa la seva rendibilitat (que evoluciona en sentit contrari).

El rendiment del bo nord-americà a deu anys descendeix fins al 4,554 %.

En aquest cas, la seva evolució està influïda també pels dubtes sobre la política monetària de la Reserva Federal dels EUA.

A les borses asiàtiques s'imposen de moment les caigudes. Tòquio perdia un 2,5 %; Hong Kong, un 1,3 %; i Xangai, un 0,4 %.

Israel ha llançat aquesta matinada diversos míssils contra l'Iran en represàlia per l'atac sofert dissabte passat, segons ha explicat un alt funcionari nord-americà a la cadena nord-americana ABC.

Els míssils israelians han impactat a la província d'Isfahán, on es troba Natanz, la zona on hi ha situada una de les instal·lacions nuclears de l'Iran, encara que fonts nord-americanes han assegurat a la CNN que l'atac no anava dirigit contra elles.

L'Iran ha negat que s'hagi produït un atac amb míssils contra el país, encara que ha reconegut que les defenses aèries han fet caure diversos drons.

"Fins al moment no s'ha informat de cap impacte o explosió a gran escala causat per cap amenaça aèria", ha afirmat l'agència estatal IRNA.