L'Automobile Barcelona obrirà les portes a partir de la setmana que ve (11 de maig als especialitzats i del 13 al 21 pel gran públic), en l'únic saló internacional d'automoció que se celebra ara mateix arreu de l'Estat espanyol. I ho farà després de moltes traves que ha provocat la covid i la guerra d'Ucraïna i van fer tancar el saló, de forma temporal per la pandèmia, i arrossegar una crisi de microxips i primeres matèries que ha colpejat aquest sector.

L'únic saló internacional a l'Estat

Per tot plegat, en la presentació d'aquest dijous, el president del saló, Enrique Lacalle, ha fet bandera d'oferir un producte de referència: "Mentre tots tanquen, nosaltres seguim obrint i sumant marques en un saló de referència internacional per recolzar un sector clau i en plena transformació". I ha afegit: "El saló de Barcelona és un referent internacional i mai no tira la tovallola en el seu suport al sector”. L'objectiu últim és reflectir cap a on es dirigeix el sector i quines són les últimes tendències. Entre les marques destacades d'aquests àmbits figuren Acciona Silence, Astara Move, Autobank, Seat Mo, Verge, Wallbox i Yadea, que presentará en primicia nacional la Yadea Keeness.

Per la seva banda, el director general d'ANFAC, José López-Tafall, ha valorat la importància d'aquest esdeveniment: "comptar a Espanya i a Barcelona amb una nova edició de l'Automobile ha de ser objecte de celebració. En aquest moment tan crucial en què el canvi cap a la mobilitat de baixes i zero emissions és una qüestió que definirà les nostres ciutats, cal que el ciutadà conegui de primera mà l'àmplia oferta de vehicles electrificats que les marques d'automoció posen a la seva disposició. L'electrificació és la principal aposta cap a les zero emissions, ara és el moment que el ciutadà conegui i s'aprofiti dels seus avantatges".

Novetats

La previsió de l'edició d'enguany és reunir fins a 31 marques ja confirmades i presentarà 14 primícies en una edició dissenyada per descobrir els avantatges dels nous vehicles electrificats. També hi hauran test drives, electric zone, competicions de carts i exhibicions de motos elèctriques entre les activitats. En paral·lel, el saló acollirà Motoh! Barcelona i ampliarà la seva oferta amb firmes de nova mobilitat urbana i integrada, renting i carsharing.

El tema principal serà l'electrificació. Sota el lema "Electritzant", Automobile Barcelona 2023 apostarà per mostrar els visitants com els vehicles electrificats dibuixen un futur més sostenible i per ser la gran plataforma per a la indústria de l'automoció reunint tot el sector i contribuint a la reactivació de les vendes. Un dels plats forts de la jornada serà el 12 de maig amb una jornada organitzada per ANFAC, la patronal dels fabricants espanyols, i FECAVEM, la patronal catalana de la distribució d'automoció, que comptarà amb grans personalitats per debatre la descarbonització i l'electrificació. L'acte el tancarà la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

El president d'Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, ha destacat la importància d'organitzar el certamen en un context de transformació del sector i ha assegurat que "Barcelona serà un any més capital del motor i el saló, que segueix obrint quan d'altres tanquen, torna a demostrar un any més perquè és un referent a nivell mundial". L'esdeveniment ja té més de cent anys d'història.