CriteriaCaixa ha comunicat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que pagarà un total de 110 milions d'euros en concepte de dividend al seu accionista únic, la Fundació Bancària La Caixa. El dividend consta d'un únic pagament que ser farà efectiu en un termini de dos mesos, amb càrrec a la partida de prima d'emissió.

Així ho ha decidit el Patronat de la Fundació en una reunió feta ahir. El braç inversor de La Caixa que presideix Isidro Fainé i dirigeix Ángel Simón està sent protagonista aquest 2024 per la seva intensa activitat en el capital de les grans companyies de l'IBEX 35. En aquest sentit, Criteria acaba de coronar-se com a màxim accionista de la immobiliària catalana Colonial deu anys després de la seva sortida de la companyia.

D'altra banda, està incrementant la seva presència en la Telefónica, on té intenció d'arribar a controlar el 10% del capital de la teleco i equiparar la seva participació a què ja ostenta l'Estat i a la qual s'aproparà l'operadora saudita STC si rep el vistiplau del Govern d'Espanya.

El nom de Criteria també ha copat titulars en la rellevant sortida a borsa de la firma cosmètica Puig, on ha entrat amb una inversió de 425 milions d'euros. L'estratègia del hòlding, com ja va anunciar el seu CEO, passa per reforçar les seves posicions i apostar per companyies d'àmbit estatal.

Com a conseqüència, Criteria rep importants dividends de les cotitzades espanyoles que després reinverteix i utilitza per retribuir el seu accionista únic. En aquest sentit, els 110 milions que ha anunciat repartir s'emmarquen en el tercer dividend que aprova l'entitat, després dels 80 milions d'euros acordats el passat 25 d'abril i els 60 milions del passat 21 de març. El muntant total ascendeix ja a 190 milions d'euros en aquesta primera meitat de l'any.