Els principals bancs d'inversió han llançat les seves prediccions sobre l'evolució borsària del grup de perfumeria Puig, després del balanç del seu primer mes de cotització. Coincideixen en una revalorització de fins al 22% per a l'acabada de cotitzar, que va debutar al mercat a 24,5 euros i s'ha revalorat prop d'un 5%, ja que les seves accions cotitzen actualment a 25,6 euros per acció. Amb aquesta tendència, la banca d'inversió preveu un preu objectiu entre els 28,7 i els 30 euros.

En cas de confirmar-se l'ascens borsari, els experts també vaticinen que Puig podria ser un nou valor en l'IBEX 35 a mitjà termini. Aquest dimecres es reuneix el Comitè Assessor Tècnic per revisar la composició del selectiu espanyol, encara que els experts no preveuen canvis. El comitè manté reunions periòdiques cada sis mesos, encara que també poden convocar-se de manera extraordinària. Aquesta seria una opció que els experts no descarten que adopti el comitè si Puig manté la seva revalorització. Per incorporar-se al selectiu espanyol és necessari que complir el requisit d'haver cotitzat almenys un terç del període de còmput (això és, dos dels sis mesos). Actualment, malgrat no complir-ho, la capitalització borsària ajustada a "free-float" (quantitat d'accions en circulació que es troben disponibles per a la seva compra a través del mercat) de Puig "la situa entre les vint primeres del selectiu, en concret al lloc divuit".

En el cas de Puig, la banca privada Goldman Sachs ha recomanat 'comprar' títols de Puig, propietari de marques com Paco Rabanne, Carolina Herrera, Jean-Paul Gaultier, Byredo o Penhaligon's, a un preu objectiu de 30 euros, que suposa un increment de gairebé un 17% respecte al preu actual de cotització de 25,66 euros. Goldman Sachs ha explicat que aquesta valoració es basa en les seves perspectives constructives per al sector de la bellesa a nivell mundial, a més que l'exposició a la categoria de Puig és "atractiva".

Per la seva part, els experts de Banc Sabadell també s'ha mostrat optimista amb l'evolució de la marca de bellesa 'prèmium' espanyola, pel que igual com Goldman Sachs recomana comprar títols de la firma i eleva+ el seu preu objectiu, fins als 28,7 euros, el que suposa un 11,8% més. A més, els analistes del banc espanyol han assenyalat que Puig està posicionada al sector de bellesa prèmium amb "grans perspectives" de creixement, del 7% segons Euromonitor, gràcies al seu catàleg de 17 Love Brands, mentre que estimen una alça de vendes del 9% per a en els propers tres anys.

D'altra banda, l'analista de XTB, Manuel Pinto, ha assenyalat que davant de la reunió del Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX 35, que se celebrarà aquest dimecres, no espera canvis, encara que s'ha assenyalat a Puig com a possible incorporació. "El període de revisió són sis mesos en casos normals, encara que hi podria haver excepcions. Tanmateix, Puig tan sols porta un mes de cotització i el seu nivell de capital flotant és baix, per la qual cosa no pensem que el comitè tingui interès a incloure-la a l'índex en aquests moments," ha assegurat. Els analistes de Bankinter creuen que, encara que a futur Puig "serà una candidata ferma", de moment la seva incorporació "sembla prematura", segons diuen. "Estrictament, el valor no compleix els mínims exigits per a la seva inclusió", afegeixen.

Igualment, Diego Morín, d'IG, indica que l'entrada de Puig podria concretar-se donat el volum que ha tingut des de la seva estrena en Borsa al maig, encara que considera que la companyia hauria de tenir un "historial" més extens que l'actual, com a mínim, de negociació de sis mesos, en declaracions a Efe. Al contrari, els experts de Renta4 sí que esperen que Puig entri en el selectiu, ja que el seu volum negociat la situa entre les 35 companyies més líquides.