El Banc d'Espanya ha aprovat el registre de eToro com a proveïdor de critpoactivos. La plataforma d'inversió ha anunciat aquest divendres que l'entitat ha aprovat el seu registre com a proveïdor de serveis de canvi de moneda virtual per moneda fiduciària i serveis de custòdia de moneders electrònics.

"Aquest registre és un testimoni del nostre compromís amb el funcionament d'un negoci que prioritza la protecció del consumidor mentre fomenta la innovació i garanteix l'accés als inversors minoristes", ha declarat el director regional de eToro per a Iberia i Llatinoamèrica, Tali Solomon, a través d'una nota de premsa.

Així mateix, ha afegit que aquesta mesura continuarà "apoderant" els seus usuaris espanyols i proporcionant-los accés a una "diversa gamma de classes d'actius, eines d'inversió i recursos educatius que els permetin fer créixer els seus coneixements i el seu patrimoni." La companyia ha aprofitat l'ocasió per publicar un informe sobre el comportament dels inversors minoristes en el segon trimestre, del que s'extreu que el bitcoin es manté com la criptomoneda més venuda a la seva plataforma.

El criptoactivo més conegut i de més valor del mercat -aquest divendres es negociava lleugerament per sobre dels 29.000 dòlars- acumula una revalorització des de començament d'any del 76%. L'actualització trimestral de la plataforma d'inversió no va mostrar així cap canvi en les posicions dels 10 criptoactivos més posseïts en el segon trimestre en comparació amb els tres primers mesos de 2023.

Mentre que bitcoin, cardano, XRP i ethereum van ser els quatre criptoactivos en els quals més van invertir els detallistes en eToro a nivell global i a Espanya, Flare gaudia de més popularitat entre els espanyols, ascendint al cinquè lloc davant el vuitè que ocupa a nivell mundial. També destaca Solana, que es va colar en la llista dels criptoactivos més invertits en Espanya, al lloc 10.