Relleu al capdavant de la direcció general de l'escola de negocis Esade. El Patronat de la Fundació Esade ha designat l'exdegà de Nova School of Business and Economics (Lisboa), Daniel Traça, nou director general d'Esade, en un mandat que s'iniciarà el pròxim 1 de setembre de 2024. Traça substituirà Xavier Mendoza, després de dos mandats en el càrrec. Daniel Traça és doctor en Economia per la Universitat de Colúmbia (Nova York) i llicenciat en la mateixa matèria per la Nova School of Business and Economics (Lisboa), centre acadèmic en el qual està impartint classes actualment.

El nou director general s'incorpora a Esade amb "l'objectiu de reforçar el seu llegat i potenciar el seu reconeixement per l'excel·lència acadèmica, la seva aposta per la innovació i el seu compromís amb l'impacte social", segons recull un comunicat de l'escola de negocis. Lligat a aquests propòsits, el president del patronat de Fundació Esade, Jaume Guardiola, ha subratllat l'experiència internacional de Traça i el seu coneixement i compromís "amb l'impacte que les institucions acadèmiques tenen en la transformació de la societat i de les organitzacions", de fet, Traça ha estat consultor del Banc Mundial i la Comissió Europea.

Al seu vessant acadèmic, el seu pas per la portuguesa Nova School of Business and Economics ha deixat un llegat d'expansió amb la construcció del nou campus a Carcavelos, que va fer possible el creixement exponencial d'alumnes, especialment d'estudiants estrangers que va créixer del 10% al 72%, i per un reconeixement més important i prestigi de l'escola, millorant notablement la seva posició en els rànquings més rellevants durant aquell període.

Per la seva part, Xavier Mendoza, director d'Esade des de 2022, i vinculat a la institució acadèmica des de 1982, ha potenciat Esade en àrees com temes com la sostenibilitat, la tecnologia o la intel·ligència artificial, amb el llançament de noves titulacions, com el Bachelor of Business Administration & Bachelor in Artificial Intelligence for Business, el Master in Sustainability o el Bachelor in Transformational Leadership and Social Impact. A més, en el rànquing que realitza Financial Times cada any, on el Full-Time MBA d'Esade s'ha situat com el #17 millor del món, escalant 13 posicions. Així mateix, el portal de referència acadèmic global Poets&Quants ha valorat el seu MBA com el #3 del món per a emprenedors. En el pla de la investigació, es pot destacar que quatre investigadors d'Esade són al Top 2% mundial de la llista de la Universitat de Stanford, com 4 dels científics més esmentats del món.