Dues escoles de negocis espanyoles es posicionen entre les 20 millors del món, segons la classificació global 2024 elaborada pel Financial Times (FT), que situa l'MBA d'IESE en el cinquè lloc i al d'Esade, en el número disset. Escalant, per tant, més de deu posicions, des del número trenta de l'any passat. Encapçalen la classificació la nord-americana Wharton i la francesa Insead. En tercera posició empaten Colúmbia i Bocconi.

La llista, dominada per escoles nord-americanes, només té quatre europees al top 10. En concret, a Insead (2) Bocconi (3), IESE (5) i London Business School (8). L'MBA d'IESE Business School a més de ser cinquè del món i tercer d'Europa, és el número u d'Espanya.

En aquest últim rànquing, el Financial Times destaca de l'IESE "l'excepcional experiència d'aprenentatge internacional que l'escola ofereix als MBA, ja que reuneix a una classe molt diversa (87% d'alumnes internacionals) i professors de tot el món, el que enriqueix els debats a l'aula i les oportunitats d'establir contactes. A més, el programa ofereix mòduls internacionals immersius als quatre continents, brindant als alumnes experiències d'aprenentatge intercultural."

L'IESE, que compta amb campus a Barcelona, Madrid, Munich, Nova York i São Paulo, no és l'única escola de negocis espanyola que destaca en aquest rànquing. L'IE Business School d'Espanya se situa en el vintè lloc, mentre que la també espanyola Esade Business School escala fins al número disset, i l'Eada Business School, de Barcelona, avança sis posicions en el seu reconeixement internacional i se situa en el lloc número 94 del món,

Les 10 millors escoles de negocis del món

Entre les deu primeres escoles de negoci del món es troben, Wharton, de la Universitat de Pensilvània, que encapçala el rànquing. Seguit de la francesa Insead, Colúmbia i Bocconi, que comparteixen el tercer lloc. Li segueixen IESE Business School, Kellogg (Universitat de Northwestern), Sloan, London Business School, Johnson (Cornell University) i Booth (University of Chicago), segons aquest llistat del rotatiu econòmic.