L'Expo Seafood celebra l'edició més gran de la seva història amb la presència de 2.078 empreses expositores de 87 països que exposen les seves innovacions a 68 espais diferents. Els organitzadors consideren que aquest esdeveniment ha vingut per quedar-se a Barcelona, després de dècades a Brussel·les, ja que Fira Barcelona ha aconseguit durant aquesta setmana irrompre amb xifres que mai s'havien produït.

Diversified Communications, organitzador de Seafood Expo Global i el Seafood Processing Global, ambdós se celebren en el mateix lloc i moment, considera que la 29a edició de l'Expo a Barcelona és l'edició més gran mai celebrada en la història del major saló de productes del mar del món. Fins ara, l'esdeveniment ja ha reunit més de 2.000 empreses expositores procedents de 87 països i acull 68 pavellons nacionals i regionals, fins aquest dijous.

Xifres de rècord

En total, s'han assolit els 49.299 metres quadrats nets de superfície d'exposició, un 21% més que  el 2019 i un 24% més gran que la seva primera edició a Barcelona, l'any passat. El pavelló de Seafood Processing Global ha experimentat una destacada expansió, amb un increment del 21% d'espai expositiu en comparació amb el 2022. Els tipus de productes que es poden veure són: peix i marisc fresc; peix i marisc congelats; marisc amb valor afegit; peix i marisc processats i envasats; equips de processament i embalatge; serveis logístics.

Algunes de les marques més destacades que es presenten aquests dies són Atunes y Lomos, Blumar, Golden Fish Sarl, Grøntvedt Group, Metarex Spa, North Pacific Seafood Pte Ltd, Pereira Productos del Mar i Pickenpack Seafoods GmbH. D'altra banda, països com Àustria, Barbados, Costa d'Ivori, Xipre, Gàmbia, Hong Kong, Hongria, Moldàvia, República de la Unió de Myanmar, Nova Caletònia, Pakistan, Filipines, Catar, Aràbia Saudí, Sèrbia, les Seychelles, les Illes Salomó, Surinam i Suïssa, se sumen a l'edició d'aquest 2023. 

Catalunya també compta amb un espai propi per presentar totes les seves novetats.  És el cas, per exemple, de Musklu, una nova marca que l'empresa Maresmar ha arrencat recentment i que ofereix musclos exclusius en associació amb la Federació del Productors del Musclo del Delta, o Arrom, empresa barcelonina exportadora que es fa càrrec de quasi tot el procés de tractament de la tonyina des que disposa de la seva nova planta a Mercabarna i que permet congelar el producte a -60 graus i oferir-lo en la modalitat que el client requereixi.

Barcelona, al capdavant de Boston i Singapur

L'empresa, amb seu als Estats Units, centra aquesta fira com la capdavantera a nivell internacional, per davant d'altres grans esdeveniments que també organitza durant tot l'any com la SeaFood Expo Asia a Singapur el proper mes de setembre o la rèplica centrada en el mercat dels Estats Units que tindrà lloc a Boston el març de l'any que ve.