El 47% de les dones assegura haver sentit ansietat laboral a causa de la càrrega de treball o a la pressió, mentre que el percentatge es redueix al 36% en el cas dels homes, segons un estudi d'Infojobs que es va presentar aquest dimarts coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental.

En la mateixa línia, la investigació apunta que el 48% de les dones professionals ha sentit alguna vegada la necessitat de continuar estudiant o preparant-se per exercir la seva professió, situació que baixa al 38% en el cas dels homes. Per dur a terme aquest estudi, es va realitzar una enquesta online a 4.192 usuaris (2.198 homes i 1.994 dones) l'abril de 2023.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), una de cada quatre persones pateix o patirà durant la seva vida algun trastorn psicològic. La Confederació Salut Mental Espanya també assenyala que, a l'Estat, entre l'11% i el 27% d'aquests problemes es poden atribuir a les condicions de treball.

En aquest sentit, l'any passat, l'informe de InfoJobs sobre 'Abandonament de l'Ocupació' ja assenyalava que el 32% dels treballadors que es plantejava deixar el seu lloc de treball ho feia per salut mental, principal causa d'abandonament, per davant d'altres qüestions com les condicions econòmiques o la conciliació laboral.