La cadena de restauració catalana Viena, fundada l'any 1969 a Sabadell, ha tancat l'exercici amb unes vendes de 90,3 milions d'euros, un 4,3% més que l'exercici anterior. Una de les fites més rellevant de l'any de Viena ha estat eliminar el deute financer net contret arran de la crisi del 2020. Des d'aleshores, el negoci ha tornat prop de 30 milions d'euros. Amb una cinquantena de locals repartits entre Catalunya i Andorra, tots en propietat, la companyia manté una estratègia d'obertura de locals "prudent".

En els darrers cinc anys, l'empresa ha invertit prop de 15 milions d'euros en cinc eixos de gestió: millora de l'experiència de client, optimització de les fàbriques, digitalització de processos, sostenibilitat i talent.

Aquesta inversió ha tingut un impacte en el pla de modernització dels seus establiments, que actualment combinen disseny, funcionalitat i sostenibilitat. La posada a punt dels restaurants ha permès crear espais adaptats als nous hàbits del consumidor. En aquest sentit, Viena també ha renovat la seva carta, "oferint propostes innovadores, equilibrades i saboroses, pensades per respondre als gustos i hàbits del consumidor d'avui", han explicat el negoci. A banda de l'aposta pels restaurants, Viena també ha invertit més de 3 milions d'euros en millores de capacitat, eficiència i polivalència dels seus dos centres de producció propis de Sabadell, que abasteixen en exclusiva els restaurants de la cadena.

Marc Siscart, president i CEO de l'empresa, ha explicat després de presentar els resultats que "el creixement sostenible només és possible si reinvertim els nostres beneficis en el mateix projecte. Cada euro destinat a modernitzar instal·lacions, digitalitzar processos o potenciar el talent té un retorn directe en la productivitat, l'eficiència i la competitivitat. Per això seguim apostant per una inversió constant, conscient i estratègica que ens permet millorar i garantir el futur de la companyia".

Aposta per la sostenibilitat

Viena controla tot el procés productiu: elabora internament embotits, pa i altres productes a les plantes de Sabadell, i cada restaurant cuina diàriament receptes fresques, incloses opcions per a celíacs, amb un procés certificat per l'Associació de Celíacs de Catalunya. 

La companyia, formada per més de 1.550 treballadors distribuïts entre restaurants, centres de producció i oficines centrals, també ha intensificat les seves inversions en l'àmbit de la sostenibilitat "per avançar cap a una restauració més respectuosa amb l'entorn". 

El 100% de l'energia utilitzada per Viena prové de fonts renovables, complementada amb la generada per les instal·lacions fotovoltaiques pròpies a restaurants i centres de producció. A això se suma una gestió dels locals basada en sistemes que redueixen el malbaratament alimentari, l'ús de vaixelles reutilitzables i envasos 100% reciclables.