UBS manté negociacions per fer-se càrrec de la totalitat o part de Credit Suisse. Les cúpules dels dos bancs de Suïssa més grans es reuniran per separat durant aquest cap de setmana per considerar l'operació, segons informacions de Financial Times recollides per Reuters.

Una font ben informada assegura que els reguladors suïssos estan encoratjant a UBS i Credit Suisse a fusionar-se, després que el salvavides financer d'emergència proporcionat pel banc central suís no aconseguís restaurar la confiança dels inversors a Credit Suisse. Però sembla que cap dels dos bancs no volen la fusió, segons la mateixa font, i els reguladors no poden forçar l'operació.

Les accions de Credit Suisse van pujar un 9% en les operacions posteriors al mercat després de conèixer-se la notícia. Tant Credit Suisse com UBS han declinat a fer comentaris.

Credit Suisse, un banc de 167 anys, és el nom més gran atrapat per l'agitació del mercat deslligat pel col·lapse dels prestadors nord-americans Silicon Valley Bank i Signature Bank durant la setmana passada, el que el va obligar a sol·licitar el rescat financer per valor de 54.000 milions de dòlars.

Els executius de Credit Suisse tenien previst fer reunions durant el cap de setmana per dissenyar una estratègia per sortir de la crisi, segons fonts properes al consell d'administració del banc suís.

Arrossegats per l'entitat suïssa, almenys quatre bancs importants, inclosos Societe Generale i Deutsche Bank AG, han imposat restriccions a les seves operacions que involucren al banc suís suís o els seus valors, segons cinc fonts amb coneixement directe de l'assumpte.

"Credit Suisse és un cas molt especial", segons Frédérique Carrier, directora d'estratègia d'inversió de RBC Wealth Management. "La intervenció del banc central suís va ser un pas necessari per calmar les flames, però podria no ser suficient per restaurar la confiança en Credit Suisse, per la qual cosa es parla de més mesures."

Els frenètics esforços per apuntalar Credit Suisse es produeixen quan els encarregats de formular polítiques, inclòs el Banc Central Europeu i el president d'EE. UU., Joe Biden, han |tractat de tranquil·litzar els inversors i dipositants que el sistema bancari mundial és segur. Però persisteixen els temors de problemes més amplis al sector.

Aquesta mateixa setmana, els grans bancs d'EE. UU. han tingut que intervenir amb 30.000 milions de dòlars per apuntalar First Republic, mentre que el sector bancari nord-americà en el seu conjunto han requerit la xifra rècord de 153.000 milions de dòlars en liquiditat d'emergència de la Reserva Federal en els últims dies.