El Consell d'Administració de Grifols ha acceptat aquest dijous la dimissió presentada pel conseller Tomás Dagá com a secretari no membre de la Comissió d'Auditoria, encara que continuarà com a membre del consell d'administració de l'empresa, a la qual fa molts anys que està vinculat, sent a més accionista de Scranton Enterprises, la societat patrimonial vinculada a la família Grífols que és titular d'alguna cosa més del 8% del capital de la farmacèutica. La dimissió s'ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), després de la reunió que ha fet el consell d'administració de Grifols en la qual s'ha adoptat, per unanimitat, aquest acord. 

Es tracta de la segona remodelació de la Comissió d'Auditoria, en un any. L'abril de 2023, la companyia va decidir el nomenament de Tomás Dagá com a secretari no membre del comitè d'auditoria, en aplicació dels requisits establerts per la Securities and Exchange Commission (SEC) i la National Association of Securities Dealers Automated Quotation (NASDAQ) per a les comissions d'auditoria. Una circumstància que es dona, ja que la companyia també cotitza al mercat de valors nord-americà.

En la reunió d'aquest dijous, el consell també ha acordat designar, prèvia proposta favorable de la Comissió de Nomenaments i Retribucions, l'actual vicesecretària no consellera del consell, Laura de la Cruz, com a substituta de Dagá en el càrrec. Integren també la comissió d'auditoria, Íñigo Sánchez-Asiaín Mardones, com a president, amb la consideració d'independent, i Carina Szpilka Lázaro i Montserrat Muñoz Abellana, com vocals, també independents.

L'advocat Dagá, soci del bufet Orborne Clarke a Espanya que ha actuat com a assessor de referència de Grifols en diverses transaccions mercantils, és una persona de plena confiança de la família Grífols i és artífex de la complexa arquitectura fiscal i de deute de la multinacional. Dagá és conseller de Grifols des d'abril de l'any 2000 i va ser vicesecretari del consell d'administració des de maig del 2016 fins al desembre del 2023.

Segons algunes informacions recents, recollides fa unes setmanes pel diari Expansió, l'assessor de govern corporatiu dels grans fons Glass Lewis, va emetre un informe després de la junta general d'accionistes referent a 2023 en el qual s'alertava de la relació entre Grifols i el bufet Orborne Clarke, i es qüestionava que aquest deixés serveis legals a la farmacèutica, ateses aquestes relacions personals existents. Unes relacions que s'estenen a la família Grífols. En concret, Raimon Grifols, director corporatiu i vicepresident de l'empresa, va ser soci del despatx fins a l'any 2016. Nuria Martín, secretària del consell del fabricant d'hemoderivats, és la presidenta del consell d'Osborne Clarke. D'altra banda, un dels administradors de Scranton, Jordi Fábregas, va ser soci del despatx, segons les informacions publicades per la premsa econòmica.