Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu, que han transferit les seves respectives responsabilitats com a director corporatiu (chief corporate officer, per les seves sigles en anglès) i director d'operacions (chief operating officer, per les seves sigles en anglès), respectivament, a Nacho Abia des d'aquest dilluns, 1 d'abril, romandran com a assessors de Grifols durant un període de transició que finalitzarà el proper 31 de maig, segons ha informat aquest dimarts la companyia en una nota de premsa.

Per la seva part, Nacho Abia, que va assumir ahir el càrrec de conseller delegat de Grifols, ha assenyalat que entre les seves prioritats figuren "continuar accelerant el creixement, millorar l'excel·lència operativa i continuar executant el pla de despalanquejament de la companyia".

Així mateix, Abia ha afirmat que continuarà reduint la "complexitat de les operacions i millorant la claredat", mentre el nou conseller delegat reportarà Thomas Glanzmann, que manté el càrrec de president executiu.

Grifols, que va anunciar els canvis en el seu govern corporatiu el passat 5 de febrer, ha explicat que en assumir les seves funcions executives com a conseller delegat aquest dilluns, "Abia també s'ha convertit en conseller executiu del consell d'administració de l'empresa, deixant la categoria d'altres externs que ocupava des del 27 de febrer d'aquest any".

La firma també ha recordat que la renovació del govern corporatiu de Grifols va començar el 2022 a iniciativa de Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu, els qui juntament amb el consell d'administració van dissenyar un pla gradual per separar la propietat de la companyia de la seva gestió diària.

Així, a mesura que el pla de recuperació posterior a la pandèmia de l'empresa va començar a prendre impuls, el consell de Grifols va activar una sèrie de canvis "acuradament seqüenciats" que van culminar amb l'anunci de Nacho Abia com a conseller delegat de la companyia.