Meta està creant una nova xarxa social per poder competir amb Twitter. La idea del gegant tecnològic de Mark Zuckerberg, propietari de Facebook, Instagram i WhatsApp, és llançar-la "tan aviat com pugui" al mercat, segons ha informat el mitjà especialitzat The Verge. El projecte en el qual treballa la multinacional podria tenir el nom de Threads.

Després d'haver deixat de banda el metavers i centrar-se de ple en la intel·ligència artificial, la companyia està treballant paral·lelament en un projecte que pugui fer ombra a Twitter, que viu mesos de constants canvis i controvèrsies des que Elon Musk es convertís en el seu propietari.

D'aquesta manera, en una reunió interna, el director de producte de Meta, Chris Cox, va anomenar a la nova plataforma, en la que Meta porta treballant des de gener, la seva "resposta a Twitter" i va dir que utilitzarà el sistema de comptes d'Instagram per completar automàticament la informació d'un usuari.

"Els creadors i les figures públiques estan interessats a tenir una plataforma que es gestioni amb sensatesa, en la que puguin confiar", va dir Cox, la qual cosa s'interpreta com una al·lusió a la falta de confiança que els usuaris i empreses tenen a Twitter des que Elon Musk va comprar l'aplicació l'any passat.

En contacte amb celebritats per captar públic

Cox també va subratllar que l'aplicació estarà basada en la "seguretat (i) que sigui fàcil d'utilitzar i fiable". El nom intern de la xarxa social és "Projecte 92" i el seu nom públic podria ser Threads ('fils', en anglès), segons els documents interns als quals va poder accedir The Verge.

La nova aplicació independent es basarà en Instagram i, segons les fotos publicades pel mig, tindrà un aspecte molt similar a la secció de comentaris d'Instagram, encara que amb l'opció de republicar els missatges d'altres usuaris, una cosa semblant a fer retuit.

L'aplicació s'integrarà amb ActivityPub, el protocol descentralitzat de codi font obert de xarxes socials, la qual cosa permetrà als usuaris de la nova aplicació portar els seus comptes i seguidors a altres aplicacions, com Mastodon. Cox va dir que algunes celebritats ja s'han compromès amb l'ús de l'aplicació i va nomenar a DJ Slime. A més, l'executiu va dir que estava en converses amb Oprah Winfrey i el dalai-lama.