Ezequiel Szafir ha decidit deixar els seus càrrecs de conseller delegat a Openbank, coCEO a Santander Consumer Finance i cap de Transformació del Grup Santander per marxar a Miami (EUA) per motius familiars, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores d'aquest moviment.

Després d'un període de transició de tres mesos, on mantindrà totes les seves responsabilitats, Szafir assumirà un nou rol per impulsar el creixement del banc a la regió d'Amèrica del Nord (EUA i Mèxic). Szafir es va incorporar a Santander el setembre de 2015 ja com a conseller delegat del banc digital.

Des d'aleshores, ha impulsat el creixement d'Openbank fins a arribar els dos milions d'usuaris i estar present a cinc països: Alemanya, Argentina, Espanya, Països Baixos i Portugal, i plans per saltar a Mèxic i els EUA. A més, el 2020 va assumir el càrrec de coconseller delegat a Santander Consumer Finance, al costat de José Luis de Mora, i fa quatre mesos va ser l'elegit per ocupar la nova àrea de Transformació del Grup Santander.

Daniel Barriuso serà el nou cap de Transformació

De moment, només ha transcendit que l'entitat ja té substitut per al lloc de responsable de Transformació del grup. Aquesta responsabilitat recaurà, després del període de transició, en Daniel Barriuso, que es va incorporar a Santander el 2017 i des d'aleshores ha impulsat l'àrea de ciberseguretat.

Una vegada es faci efectiu el canvi, Openbank i Open Digital Services (ODS) passaran a reportar Barriuso. Al seu torn, Hazel Díez Castaño assumirà el càrrec de cap global de seguretat de la informació. Fins ara, era la responsable de la unitat de Govern, Riscos i Compliment, segons 'El Confidencial', que ha avançat la notícia.

Es pot destacar que l'últim mes els consells d'administració d'Openbank, ODS i Santander Consumer Finance s'han modificat per donar entrada a Ana Botín com a presidenta no executiva amb l'objectiu d'impulsar la integració de la banca digital i del negoci de finançament dins de l'àrea de Digital Consumer Bank.

En 2022, Openbank va obtenir un benefici net de 15,1 milions d'euros, un 49% més que en 2021, segons les dades recollides pel Banc d'Espanya. Per part seva, Santander Consumer Finance va guanyar 851,7 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 41,7%.