IAG fa canvis a la més alta cúpula de Iberia. El hòlding anuncia la sortida del president i conseller delegat de l'aerolínia, Javier Sánchez Prieto, a partir del proper mes de juliol i el nomenament de Fernando Candela com a substitut. La companyia explica que Candela dirigirà Iberia durant cinc mesos, fins a final d'any, per la qual cosa culminarà la seva llarga carrera professional en el grup, però no dona detalls de qui dirigirà l'aerolínia a partir de llavors.

Fernando Candela és conseller delegat de Level (una altra aerolínia del grup) des de 2019 i director de transformació de la matriu, IAG, des de 2020. Abans va ser conseller delegat de Iberia Express durant 6 anys i director de planificació i control de gestió d'Air Nostrum. En total compta amb gairebé trenta anys d'experiència al sector aeri.

IAG explica en una nota que entre els seus primers desafiaments estarà el repagament del deute de Iberia i prosseguir amb les negociacions per culminar la compra d'Air Europa per part d'IAG, una operació en què Candela ha participat aquests mesos, sota el lideratge de Luis Gallego (CEO d'IAG). Per la seva part, Javier Sánchez Prieto afrontarà, "per decisió pròpia", nous projectes professionals fora de la indústria aeronàutica.

En els seus dotze anys de carrera en el grup, ha dirigit Iberia i Vueling i ha format també part de l'equip directiu i fundacional de Iberia Express. "Ha estat un honor per a mi estar aquests anys al capdavant de Iberia. Em sento molt orgullós d'haver format part de l'equip que ha aconseguit prosseguir amb la transformació de Iberia fins a convertir-la en una de les millors companyies del món. M'emporto una magnífica experiència professional i el privilegi d'haver treballat amb uns professionals extraordinaris que són capaços d'aconseguir tot el que es proposin", assenyala Sánchez Prieto.

IAG posa en relleu que Iberia ha aconseguit recuperar, fins i tot abans del previst, les posicions prèvies a la pandèmia tant en l'àmbit financer, com de la demanda, les operacions, l'atenció al client, així com el desenvolupament dels seus negocis d'handling i manteniment. A més, aquest últim any, Iberia ha aconseguit segellar els convenis amb tots els col·lectius d'empleats, la qual cosa li ha permès mantenir la pau social.

L'arribada de Candela el mes de juliol "donarà continuïtat i estabilitat a l'activitat de la companyia i servirà per prosseguir amb el seu ambiciós desenvolupament", afegeix la companyia. Candela desenvoluparà, juntament amb l'equip Iberia, una estratègia clarament definida després de la pandèmia per a cadascun dels negocis. Per a l'aerolínia, l'esmentada estratègia passa per consolidar-se com el líder al hub de Madrid, una cosa a què contribuirà l'operació d'Air Europa.

I per al negoci d'aeroports, l'estratègia passa per mantenir la posició de lideratge de l'Handling de Iberia a Espanya. Mentre que per al negoci de manteniment, el camí consisteix a desenvolupar un projecte que el porti a ser el centre reparador de referència al sud d'Europa, conclouen.