Ryanair ha nomenat conseller Bertrand Grabowski, que s'incorporarà a l'aerolínia irlandesa de baix cost de manera oficial aquest diumenge 1 d'octubre. També formarà part del comitè d'auditoria de la companyia, tot i que el nou fitxatge té gairebé 40 anys d'experiència en finances d'aviació i transport.

En el passat, de fet, va ocupar càrrecs de responsabilitat a Citibank, Credit Agricole Indosuez i Banque Indosuez. A més és antic membre del consell executiu de DVB Bank i Grabowski. En un comunicat, Ryanair informa que, actualment, Grabowski és consultor d'aviació independent, però també és conseller no executiu de Jazeera Airways, una aerolínia que cotitza a la Borsa de Kuwait.

"Bertrand té una considerable experiència i habilitats al camp de les finances de l'aviació, juntament amb un coneixement detallat de l'aviació mundial", declara el president de Ryanair, Stan McCarthy. "Creiem que farà una contribució significativa tant al nostre Consell com al nostre comitè d'auditoria", ha afegit.

Ryanair escull Madrid per al seu nou centre de pilots

Ryanair també ha comunicat que obrirà a Madrid el nou centre de formació de pilots i tripulants de cabina. Per arrencar aquest projecte, la companyia aèria farà una inversió de 100 milions d'euros. En aquest centre, el més gran del sud d'Europa en aeronàutica, es formaran fins a 250 professionals de l'aviació al dia.

Per això, Ryanair portarà a Madrid 6 simuladors de vol Boeing 737 i crearà més de 150 nous llocs de treball per a formadors de pilots i tripulants de cabina, així com per a personal de torns i administració. "Ryanair segueix impulsant la seva inversió a Madrid, on l'aerolínia ja compta amb el laboratori informàtic més gran situat al centre de la ciutat, que ocupa més de 250 professionals", expressa a la nota.

D'altra banda, l'aerolínia, que és la de més trànsit a Espanya i Europa comunicava aquesta mateixa setmana que haurà de reduir la programació d'hivern i cancel·lar vols pel retard de Boeing amb els nous avions. Tot i això, ja ha anunciat la seva programació d'hivern 23/24 per a Madrid amb 52 rutes que inclouen 4 de noves a Aqaba, Essaouira, Liverpool i Treviso.

Així mateix, Ryanair informa que augmentarà freqüències en 15 rutes més per a les escapades d'hivern, incloses Amman, Birmingham, Cracòvia, Praga i Roma.