El banc digital Revolut ha inaugurat aquest divendres a Barcelona el seu centre d'innovació i desenvolupament de productes financers al sud-oest d'Europa, que vol convertir en un "pol d'atracció de talent". "Hem elegit Barcelona com a centre neuràlgic de les nostres operacions en l'àrea d'anàlisi de dades, enginyeria, desenvolupament tecnològic i innovació", ha assegurat el cap del Barcelona Tech Hub, Alex Codina. Les oficines tenen més de 500 metres quadrats repartits en dues plantes i espai per a 130 empleats, i per impulsar-les ha comptat amb la participació dels especialistes en espais de coworking Aticco.

Revolut ha xifrat en més de 750 els seus empleats a Espanya, dels quals ha dit que la meitat són a la capital catalana, on preveu duplicar-los a finals del 2025. En aquesta línia, ha impulsat una "campanya de reubicació" per a enginyers de programari interessats a mudar-se a Espanya, Portugal o Polònia, qui ha dit que donarà suport perquè s'estableixin juntament amb les seves parelles i fills, en qüestions com els visats i permisos de residència.

Codina ha destacat que Espanya és "una pedrera de talent tecnològic reconeguda en l'àmbit mundial" i ha dit que també és un referent en atracció de talent estranger en un context de treball en remot. Revolut ha posicionat a Espanya com "un dels principals mercats": preveu atrapar els tres milions d'usuaris en l'Estat aquest abril després d'augmentar en un 70% el 2023.

El cap de creixement per al sud d'Europa, Ignacio Zunzunegui, ha assegurat que aquest creixement "no fa sinó reafirmar" els seus plans d'inversió en el país, i ha assegurat que continuaran invertint en innovació i desenvolupament.