La gran aposta per aquesta tardor de Netflix és una assassina: Rosa Peral. Després de cinc anys del famós crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, la plataforma d'streaming confia amb una arrencada forta per la nova temporada amb l'estrena de 'El cuerpo en llamas', una minisèrie interpretada pels actors catalans Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez, però també un documental d'una hora i vint minuts per aprofundir en el cas real, en format pel·lícula, 'Las cintas de Rosa Peral' que ofereix la primera entrevista atorgada a la presó per la protagonista en qüestió, d'ençà que va ser condemnada per assassinar el seu xicot amb l'ajuda d'un examant.
Resultats a Espanya
Ambdues s'estrenen aquest divendres, 8 de setembre, i estan disponibles des de les 9 h del matí. Tot plegat constitueix un veritable 'true crime' a l'espanyola que pretén empatitzar amb el públic de forma directa aprofitant el ganxo d'un cas real i proper per a la seva audiència. Una aposta diferent i directa que arriba quan la companyia necessita millorar resultats. Les xifres, segons les darreres dades de juliol, són bones, però cal saber llegir-les. Netflix ha assolit els 238,4 milions de subscriptors el segon trimestre del 2023, fet que suposa un 8% més que el mateix període de l'any passat, gràcies a la seva política de control de comptes compartits. Però, malgrat tot, les seves accions van caure més d'un 8% després de la presentació de resultats en incomplir les previsions d'ingressos.
Malgrat tot, si entrem en el cas espanyol, pren un altre camí. A Espanya, per exemple, s'han donat de baixa un milió d'usuaris. Però l'aposta segueix sent la qualitat i convèncer a través del producte. La societat Netflix Servicios de Transmisión España va guanyar 9,5 milions, un 9% més, el juliol del 2023 respecte a l'any anterior. I malgrat perdre adeptes, la filial assegura que va elevar l'any passat els ingressos un 13% fins a 656 milions d'euros. Una altra estratègia interessant que pot obrir-se amb el cas de Rosa Peral és el màrqueting, similar al camí que ha seguit la pel·lícula Barbie aquest estiu.
Cal una nova referència local
L'aposta per l'actriu, Úrsula Corberó, no és casual: ella va ser la protagonista de la 'Casa de Papel', la sèrie espanyola més vista a Netflix de tota la seva història. Els ingredients del perfil de Corberó, irrompre amb el gènere del true crime i situar-se a Barcelona, són combinacions que també aposten pel posicionament de marca de la plataforma. A tall d'exemple, les despeses destinades a publicitat i relacions públiques van assolir els 40,3 milions d'euros en el passat exercici.

En aquesta línia, Netflix necessita reflotar la producció amb seu espanyola. Si anem al rànquing actual de les sèries més vistes a Espanya, tan sols en trobem una i està en la desena posició: 'Las últimas horas de Mario Biondo', la resta són estrangeres començant per l'actual líder, a expenses de l'efecte Peral, que és 'Quién es Erin Carter?'. Enrere queden èxits com 'La casa de papel', l'única espanyola que està en el podi general de les més vistes de la història d'aquesta companyia.