Naturgy ha posat en marxa la seva instal·lació fotovoltaica més gran al món. Es tracta del projecte 7v Solar Ranch, situat en l'estat de Texas, als Estats Units, on tota l'energia que produeixi la companyia serà venuda a Google. L'acord per proveir el gegant tecnològic és de 15 anys, la qual cosa suposa un PPA (acord de compravenda d'energia a llarg termini) rècord.

Aquest projecte és una fita per a la gasista més gran de l'Estat espanyol quant al seu desenvolupament internacional en energies renovables. Segons apunten algunes fonts al diari Expansió, el valor del contracte supera els 500 milions d'euros, tractant-se d'un dels contractes a llarg termini més grans del mercat. També es tracta del contracte més gran firmat per Naturgy quant als acords a llarg termini en energies renovables.

La planta 7v Solar Ranch neix d'un dels projectes que Naturgy va adquirir a l'empresa Candela Renewables fa més d'un any. Amb una superfície de més de 800 hectàrees, Solar Ranch té 300 megawatts (MW) i ha suposat una inversió de 264 milions d'euros a la companyia. Quant a energia solar, compta amb 555.600 mòduls fotovoltaics i generarà 560 gigawatts hora anuals d'electricitat.

Inversió als Estats Units

El moviment de Naturgy s'emmarca dins de l'estratègia expansiva a nivell global i especialment als Estats Units. El país nord-americà és un mercat clau per a la companyia espanyola, que busca mercats estables per desenvolupar energies renovables. En aquest sentit, la gasista té previst desemborsar més de mil milions d'euros d'inversió per projectar una potència operativa de 1.200 MW el 2025.

Naturgy va comprar el 2021 a Candela un portfoli de 25 projectes, que en total sumen més de 3.500 MW. La compra va incloure un acord per desenvolupar en exclusivitat els esmentats projectes amb aquesta companyia per als pròxims anys i, a més del desenvolupament de projectes solars com el de 7V Solar Ranch, dona la possibilitat també de crear emmagatzemament d'energia en exclusiva per a Naturgy.

La companyia està treballant actualment en el desenvolupament d'una cartera de més de 30 projectes fotovoltaics amb una capacitat superior als 6.000 MW als Estats Units. Així mateix, l'expansió pel territori també té a veure amb els grans incentius fiscals que ofereix el país per desenvolupar energies renovables i, segons assenyala el diari, pot assolir l'objectiu fixat per l'Administració d'arribar a un 80% de l'electricitat generada amb origen renovable el 2030.