Mercadona tindrà una de les xarxes privades de carregadors semiràpids per a vehicles elèctrics més grans d'Espanya i del sud d'Europa. La companyia de supermercats físics i de venda online que presideix Juan Roig té previst invertir 21 milions d'euros en la renovació i ampliació de la seva xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics amb l'objectiu de millorar el servei als seus clients, segons ha informat aquest dijous en un comunicat. La previsió de l'empresa és implantar aproximadament 5.000 punts de recàrrega semiràpida als seus supermercats, per a la qual cosa comptarà amb la col·laboració d'Iberdrola i Repsol com a gestors de l'atenció als clients d'aquesta xarxa de carregadors semiràpids.

En l'actualitat la companyia de supermercats líder en Espanya compta amb 2.000 punts de recàrrega, 100 dels quals ja tenen aquest nou servei millorat. La previsió es anar estenent a la resta de botigues de Mercadona de manera progressiva els nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics. L'objectiu que s'ha marcat l'empresa de supermercats és que a finals del 2024 totes les botigues amb el nou Model de Botiga Eficient implantat i amb pàrquing tinguin instal·lat aquest nou sistema.

En l'actualitat Mercadona compta amb 1.633 botigues en tota Espanya, de les quals 1.183 ja compten amb les millores de la Botiga Eficient. L'empresa destaca que aquests establiments tenen la sostenibilitat com un dels seus pilars: amb unes instal·lacions que aprofiten al màxim l'eficiència i una estratègia que fomenta el consum conscient i crític, que es guia per criteris socials i mediambientals i que persegueix l'objectiu clar de garantir un consum de productes de màxima qualitat amb el menor impacte possible. L'any passat va instal·lar 271 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els pàrquings de les seves botigues, blocs logístics i oficines, fins a aconseguir un total de 1.762 instal·lacions d'aquest tipus (1.704 a Espanya i 58 a Portugal).

Recàrrega més ràpida

Entre les millores principals d'aquests nous punts de càrrega en els que Mercadona va a invertir 21 milions d'euros destaca que es multiplica per 6 la velocitat de recàrrega i es passa d'oferir 3,7 a 22 kW.  

La companyia començarà a oferir aquest servei als seus clients perquè puguen recarregar els seus vehicles elèctrics mentre compren a les botigues. El client podrà fer totes les gestions a través de l'aplicació mòbil dels proveïdors col·laboradors en aquest projecte Iberdrola i Repsol, mitjançant els serveis Recarga Pública Iberdrola i Waylet de Repsol, com ara pagar de manera senzilla, trobar el carregador més pròxim i saber si està disponible.

FOTOGRAFIA Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en una botiga de Mercadona
Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en una botiga de Mercadona

Carregadors de Circuitor

Ángela Clemente López, responsable del Servei de Recàrrega per a Vehicles Elèctrics a Mercadona, destaca la importància de tots els col·laboradors implicats en aquest moviment. "Juntament amb Iberdrola i Repsol com a operadors del punt de recàrrega i de Circutor -la companyia catalana que fabrica els carregadors-, estem creant una xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics de qualitat, que contribueix a fomentar l'ús del vehicle elèctric i descarbonitzar el transport privat arreu del país, no només a les grans ciutats. A més, els usuaris de vehicle elèctric que recarreguin en aquests carregadors podran reduir aproximadament fins a la meitat el cost d’un trajecte respecte del seu equivalent tradicional", explica.

Per la seva banda, Iberdrola també destaca l'importància d'aquesta aliança amb Mercadona per a estendre la mobilitat elèctrica. "Fa anys que Iberdrola impulsa la mobilitat elèctrica en múltiples àmbits, des de la recàrrega pública al sector residencial o empresarial. És per això que avui podem dir que som la xarxa de recàrrega pública líder a Espanya. Aquest acord amb Mercadona ens permetrà acostar encara més la mobilitat elèctrica als ciutadans, amb l’oferta de serveis de recàrrega semiràpida als seus supermercats. Així, els clients de Mercadona podran carregar els seus vehicles mentre compren i, a més, podran utilitzar l'app Recarga Pública d'Iberdrola, i carregar i pagar fàcilment des d'ella, com ja fan més de 100.000 usuaris. Sens dubte, suposa una gran notícia de cara a aconseguir la descarbonització de l'economia a través de la mobilitat elèctrica", assenyala Raquel Blanco, directora global de Smart Mobility d'Iberdrola.  

Per la seva banda, Carlos Bermúdez, gerent de Mobilitat Elèctrica de Repsol, afirma que aquesta aliança amb Mercadona "és un pas més de l'aposta de Repsol per la mobilitat elèctrica a Espanya. Gràcies a aquest acord, Repsol incrementa la seva xarxa de punts de recàrrega d'accés públic, fet que posiciona la companyia multienergètica com un dels actors de mobilitat elèctrica més rellevants del país. A més, aquesta fita consolida la nostra posició com a empresa líder en mobilitat i abocada a l'objectiu d'aconseguir zero emissions netes l'any 2050. Som la primera empresa del sector a adoptar aquesta ambiciosa meta." 

Segons destaca Mercadona, aquest moviment és un "pas important" cap a una estratègia de desenvolupament per a la transició energètica, que ja està en marxa i que va lligada a la implantació d'energies renovables i de mesures d'estalvi energètic als seus centres.