Mediolanum trepitja l'accelerador en la "guerra" per captar nous clients. El banc es desmarca de CaixaBank, Santander, BBVA i Sabadell, que també han entrat en aquesta batalla amb comptes remunerats o regalant diners, i se centra els dipòsits, el producte favorit dels espanyols per guanyar diners amb els estalvis i el més demandat actualment. En concret, l'entitat duplica la rendibilitat del seu dipòsit a sis mesos, que des d'agost estava en el 2% i paga ara un interès del 4%.

Es tracta del primer banc a Espanya que supera fins i tot el preu dels diners, que se situen després de l'última pujada de tipus d'interès en el 3,5%. Mediolanum, això sí, posa condicions. El dipòsit va dirigit únicament a nous clients, ja que el seu objectiu és elevar la captació, i el saldo sobre el qual paga el 4% TAE ha de ser un mínim de 2.000 euros i un màxim de 50.000 euros. De manera que el client pot obtenir entre 40 i 1.000 euros passats els sis mesos.

Així mateix, Mediolanum demana al client que quan venci el dipòsit, tingui un patrimoni igual o superior a 3.000 euros al banc, o hagi domiciliat una nòmina o pensió d'almenys 700 euros. El banc destaca que mantindrà l'oferta durant el mes de març o fins i tot que els nous clients contractin dipòsits per valor de 20 milions d'euros.

El banc que presideix Carlos Tusquets ja va avançar aquesta setmana, en la presentació de resultats, que s'han marcat com a objectiu per a aquest 2023 elevar la base de clients en almenys un 12%, que és el que van créixer l'any passat. I una de les vies de captació serien els dipòsits, on van entrar el passat estiu quan el Banc Central Europeu va començar a apujar els tipus per primera vegada en onze anys.

L'oferta de Mediolanum segueix la d'EBN, que precisament aquesta setmana ha millorat tots els seus dipòsits, de curt i llarg termini, i en el de 36 mesos paga ara un 3,15% d'interès. També ha pujat la rendibilitat del seu dipòsit a 24 mesos fins al 4% TAE i el de 18 mesos fins al 2,90%. Així mateix, l'entitat porta l'interès del seu dipòsit a 12 mesos al 2,55%, el de 9 mesos al 2,35% i el de 6 mesos, a l'1,95% TAE. El banc exigeix una inversió mínima de 10.000 euros i una màxima de 400.000 euros. I demana al client que obri un compte remunerat en EBN.

Els grans bancs continuen sense moure fitxa

Els grans bancs continuen sense remunerar el passiu perquè tenen excés de liquiditat, segons han insistit en els últims mesos els mateixos banquers. El mercat descomptava que les entitats anaven a esperar a l'estiu, quan els tipus fossin més alts, per llançar dipòsits. Però el Banc Central Europeu va parlar clar aquest dimecres, els tipus d'interès, que ja assoleixen el 3,5% poden no pujar més o almenys, no amb la mateixa intensitat i ritme que fins ara. Malgrat que el seu objectiu continua sent baixar la inflació al 2%.

Les turbulències financeres de l'última setmana, marcada per la caiguda de Silicon Valley Bank i la fusió d'urgència de Credit Suisse amb UBS, han portat la presidenta d'aquesta institució, Christine Lagarde, a posar fre. En espera que els grans bancs comencin a pagar pels dipòsits, la qual cosa si estan fent les entitats és regalar diners a aquells que es facin clients i domiciliïn la nòmina, o llançar comptes remunerats.

Aquesta mateixa setmana, de fet, Evo Banco ha començat a pagar un 1,5% pels estalvis, abans oferia un 0,6%. Sabadell també ha millorat les condicions del seu compte online pagant 250 euros als nous clients des dels 175 euros d'abans i mantenint la remuneració del 2%. Igual com Unicaja, que ha llançat un compte remunerat amb què paga el 2% d'interès i torna 100 euros pels rebuts domiciliats.

Santander i BBVA si han entrat en la guerra de dipòsits però fora d'Espanya. El primer paga un 2% a Portugal i el segon ofereix un interès del 2,5% al seu banc italià. El banc d'Ana Botín, a més, ha intensificat la seva oferta a través d'Openbank amb el que ja remunera un 2,75% en mercats com Alemanya i Holanda a través de comptes d'estalvis.