La comercialitzadora elèctrica Holaluz ha registrat un ebitda normalitzat positiu de 3,1 milions d'euros durant el primer trimestre, xifra que contrasta amb els 14,9 milions negatius del mateix període de l'any passat, segons ha informat la companyia en un comunicat. L'empresa liderada per Carlota Pi assegura que la dada mostra una "clara recuperació" del seu negoci, malgrat que admet la "persistència de condicions adverses" en el mercat elèctric.

En aquest sentit, el negoci també ha revelat que s'ha reunit amb la direcció del BME Growth, la borsa de les pimes i el mercat en el qual cotitza, per informar de la seva evolució. L'empresa defensa que continua funcionant "amb normalitat", malgrat que encara busca finançament per valor de 20 milions i ha advertit que si fracassava podia presentar un preconcurs de creditors.

A més, la firma ha informat l'operador del mercat l'evolució d'Holaluz, la seva situació i les principals dades financeres al tancament del primer trimestre de l'any. "El grup continua funcionant amb normalitat i continua instal·lant energia solar a les llars en el seu propòsit de liderar la transformació del sector energètic espanyol", ha recalcat.

Holaluz preveu un ebitda d'entre 19 i 24 milions

Holaluz ha explicat que encara manté contacte amb diversos inversors industrials i financers i "està estudiant diverses alternatives". A principis d'aquest mes l'empresa va detallar que negociava amb l'Institut Català de Finances (ICF), que podria aportar fins a 10 milions d'euros, i l'empresa pública Avançsa, que n'aportaria 3 milions d'euros més. També hi havia converses amb diversos family offices catalans. La companyia energètica catalana ha indicat aquest dimecres que amb els 20 milions té l'objectiu de "substituir" el seu programa de pagarés a curt termini.

En el comunicat, l'empresa que lidera Carlota Pi també ha confirmat que ha complert el pressupost del primer trimestre i que per aquest any preveu un ebitda normalitzat d'entre 19 milions i 24 milions d'euros i ha recordat que va arribar al break even en aquest apartat en el darrer any. Entre gener i març assegura que la facturació mensual recurrent s'ha situat en una forquilla d'entre 15 i 20 milions d'euros. La companyia celebrarà una junta general ordinari d'accionistes el pròxim 28 de juny, on assegura que presentarà unes dades financeres "esperançadores".

Tot plegat arriba mentre la companyia es troba immersa en una crisi, després de reportar al mercat unes pèrdues de 26 milions d'euros l'any 2023, multiplicant per cinc les pèrdues de l'exercici anterior. Això va provocar aleshores el rebuig dels comptes per part dels fons Axon, el principal accionista prop d'un 17%, i Geroa. Durant l'any passat Holaluz també va haver de fer front a un ERO que va afectar a gairebé el 30% de la plantilla.