El Ministeri d'Hisenda va aprovar la injecció de 500 milions d'euros a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) per afrontar l'adquisició d'accions de Telefónica, segons figura en un informe de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE).

En concret, l'informe d'execució pressupostària de febrer (publicat el passat 27 de març) apunta que hi va haver una aportació patrimonial de 500 milions d'euros a l'entitat pública, una injecció de liquiditat que fonts d'Hisenda han confirmat a Europa Press que es va destinar a l'adquisició d'accions de Telefónica, de la qual l'Estat té ja el 3,044% a través de la SEPI.

Tanmateix, la SEPI tindria aparcat un altre 2% més en derivats financers, per la qual cosa, una vegada que els faci efectius, el seu pes en la teleco s'elevaria al 5%, segons van indicar a Europa Press fonts del mercat, que també van subratllar que la intenció de l'Executiu és aflorar "ben aviat" aquest 2% addicional dipositat en un 'swap'.

A finals de l'any passat el govern d'Espanya va ordenar a la SEPI l'adqusición de fins i tot un 10% del capital social de Telefónica en un moviment que va estar marcat pel sorprenent desembarcament en la companyia de l'operadora saudita STC, que el setembre passat va aconseguir el 9,9% de la companyia --un 4,9% mitjançant accions directes i un 5% amb derivats financers-- per uns 2.100 milions d'euros.

Al preu de mercat actual, el paquet accionarial del govern en Telefónica té un valor de gairebé 716 milions d'euros, amb la cotització de la companyia en 4,089 euros al tancament de divendres passat (aquest dilluns està tancada la Borsa). Alhora, al preu de mercat actual, l'adquisició de l'altre 7% restant (fins a completar el 10%) tindria un cost d'uns 1.646 milions d'euros.

La decisió del govern de no presentar uns nous Pressupostos Generals de l'Estat per a 2024 i prorrogar els de l'any anterior va generar certs dubtes al voltant a com anava a procedir l'Estat per finançar la seva entrada en l'accionariat de Telefónica. Tanmateix, a mitjans de febrer l'Executiu va assegurar que l'ordre transmesa a la SEPI el desembre passat es mantindria malgrat aquesta decisió de l'Executiu.