L'empresa catalana de fleca congelada Europastry ha anunciat aquest dimarts la seva intenció de cotitzar a la Borsa espanyola mitjançant una oferta pública de noves accions per 225 milions d'euros. A més, realitzarà una oferta d'accions existents d'Exponent S.A, controlat per MCH Continuation Fund i Gallés Office, propietat de la família Gallés fundadora de l'empresa. "L'oferta està dirigida a inversors qualificats, inclosa una col·locació a inversors institucionals qualificats", explica el comunicat de l'empresa.

La companyia posa en relleu en el seu comunicat la facturació neta superior als 1.300 milions d'euros i enquadra la sortida a Borsa com una fase més en una "nova etapa de creixement", en paraules del president executiu Jordi Gallés. "Aquesta oferta és la manera natural de finançar i accelerar la nostra estratègia de creixement i impulsar la nostra posició de lideratge en el segment de fleca congelada mentre ens despalanquegem i mantenim una estructura de capital prudent", afegeix el directiu.

Es preveu a més una oferta secundària de venda d'accions existents per part d'Exponent; Gallés Office, propietat de la família Gallés, i Indinura, controlada pel CEO d'Europastry, Jordi Morral. Després de l'oferta, la família Gallés, a través de Gallés Office, continuarà mantenint una participació majoritària.

L'oferta estarà dirigida a inversors qualificats, inclosa una col·locació a inversors institucionals qualificats, i la intenció de la companyia és sol·licitar l'admissió a cotització de les seves accions en les Borses de Valors de Barcelona, Madrid, Bilbao i València per a la seva negociació al mercat continu.

S'espera que s'atorgui una opció de sobreasignación per part de Gallés Office i la companyia de fins al 10% de la mida de l'oferta. El 'free float' després de l'operació serà de, almenys, el 25%, en compliment de la regulació vigent.

Europastry, fundada el 1987 per Pere Gallés, és una empresa familiar especialitzada al mercat de fleca congelada. Amb seu a Barcelona, opera de forma global a 80 països amb 27 centres de producció. Té una quota del mercat del 27% a Espanya i és un dels cinc actors globals més importants del món en el segment de la fleca congelada, segons explica l'empresa en el seu comunicat.