CaixaBank, Santander, ING... Milers d'oficines bancàries redueixen el seu horari d'atenció al públic a partir d'aquest dijous 1 de juny. L'horari d'estiu sol estendre's quatre mesos (setembre inclòs) encara que en algunes entitats, com Sabadell, en dura sis i comença a l'abril. I en altres, com Unicaja, es manté el mateix horari durant tot l'any.

En CaixaBank, que compta amb la xarxa de sucursals més gran del país (més de 3.600) l'horari d'estiu és diferent si es tracta d'oficines generals o especialitzades. En les generals l'horari d'estiu ja va arrencar al maig, continuen obrint de dilluns a divendres al matí, però han deixat d'obrir els dijous a la tarda, tornaran a fer-ho l'1 d'octubre.

A les oficines especialitzades (Store, All in One i Store Negocios) l'horari es redueix només des de l'1 de juliol i fins al 15 de setembre. Habitualment atenen al públic fins a les 18.30 hores i en aquells dos mesos i mig ho faran fins i tot 14.30 hores, expliquen des del banc.

El Banc Santander, la xarxa d'oficines del qual és la segona més gran del país (més de 1.900) també estableix diferents horaris segons la categoria de la sucursal. En les especialitzades en empreses apliquen l'horari d'estiu des del passat 23 de maig i fins al 30 setembre, tanquen les 14.30 hores en lloc de les 18.30 hores.

Les oficines ubicades a les universitats i els centres universitats-work café només redueixen el seu horari l'agost fins a les 14.00 hores; Les Smart Red comencen amb l'horari d'estiu a partir del 15 de juliol i fins i tot el 14 de setembre, dates en les quals deixen d'obrir els dijous a la tarda. Així mateix, les oficines dels centres comercials redueixen el seu horari en una hora i mitja l'agost, fins a les 18.00 hores. Mentre que en els work-café ubicats en ciutats no hi ha horari d'estiu, indiquen.

A Unicaja no hi ha horari d'estiu, les seves més de 960 oficines té un horari general d'atenció al públic de 08.30 a 14.15 hores durant tot l'any i no obren a la tarda. L'esmentat horari només es redueix en dies festius de Nadal, Setmana Santa o festes locals, indiquen des de l'entitat andalusa.

A Bankinter, que disposa d'una xarxa formada per 446 oficines, l'horari d'estiu també va començar el passat 23 de maig i s'allarga fins al 30 de setembre. En el seu cas, l'horari d'atenció al públic es redueix dues hores durant aquestes dates, si normalment obren fins i tot les 16.30 hores, en aquells mesos ho fan fins i tot les 14.30 hores.

Així mateix, l'horari d'estiu de Banc Sabadell va començar l'1 d'abril i s'estén fins al 30 de setembre, l'única diferència amb els 6 mesos d'horari d'hivern és que els dijous a la tarda les seves més de 1.200 oficines no obren. En tot cas, el servei de caixa és fins a les 14 hores, per la qual cosa aquest tancament no afecta de manera massiva, ja que habitualment aquelles hores s'aprofiten per donar un servei d'assessorament que és sempre amb cita prèvia, aclareixen. A l'agost, el banc català tanca temporalment algunes sucursals per falta d'afluència. En elles solen posa cartelleria informant de la més pròxima.

A Abanca, que compta amb una xarxa superior a 600 sucursals a Espanya, l'horari d'estiu comença el 15 de juny i s'allarga tres mesos, fins al 15 de setembre. Durant aquell temps les oficines del banc obren de 8.15 a 14.15 i deixen de fer-ho en l'horari de 16.30 a 18.15 hores. Igual com a ING, l'entitat també esperarà quinze dies per donar el tret de sortida a l'horari d'estiu, on es redueix l'atenció al públic en oficina una hora, fins a 18.30 hores.