CriteiraCaixa ha conclòs aquest dimarts la venda de les seves 18.823.226 accions de Cellnex, aproximadament el 2,636% de l'entitat, per les quals ha rebut 612.890.367 euros en vendre-les a un preu de 32.91 euros per acció.

El hòlding de participades de la Fundació La Caixa va anunciar aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que iniciava la seva venda per quedar-se tan sols amb el 0,4% de la companyia, de manera que deixarà de ser dels principals accionistes, i aquest dimarts ha anunciat que ha conclòs l'operació, realitzada a través de JP Morgan.

Després de la venda, CriteiraCaixa "és titular únicament de les accions de Cellnex necessàries per donar compliment a les potencials obligacions del canvi derivades dels Bons Sèniors No garantits canviables en accions de Cellnex", ha explicat en el seu comunicat a la CNMV. Aquests bons vencen el 22 de juny de 2025.

L'anunci arriba un dia després que Caixabank informés també de la seva sortida de l'accionariat de Telefónica, en una jornada de gran moviment als mercats en què també es va frustrar l'opa de Taqa sobre Naturgy. Concretament, Caixabank va anunciar la venda del 2,546% de les seves accions a la CNMV, l'1,576% al mercat i el 0,97% mitjançant permuta.