El Corte Inglés ha anunciat aquest dijous després de la junta d'accionistes que realitzarà inversions de 3.000 milions d'euros en el marc del seu pla estratègic a 2030. Alhora, els accionistes han aprovat la reelecció de la presidenta, Marta Álvarez, per a un període de cinc anys, així com la renovació de Cristina Álvarez com a consellera i de José Ramón de Hoces com a conseller secretari.
Durant la seva intervenció, Marta Álvarez s'ha referit a la inversió de més de 3.000 milions d'euros que realitzarà el Grup fins a 2030 en el marc del Pla Estratègic 2025-2030 l'objectiu del qual és remodelar les botigues, expandir els negocis i millorar les capacitats logístiques i tecnològiques del grup. D'aquesta forma, i per a la consecució d'aquests objectius, aquest full de ruta d'El Corte Inglés preveu unes inversions de més de 3.000 milions d'euros al llarg del període.
"Tot el que fem a El Corte Inglés està orientat a entendre, anticipar i superar les expectatives dels nostres clients, oferint-los experiències úniques i un valor real: el servei que ens diferencia", ha assegurat la presidenta durant el seu discurs. Marta Álvarez ha volgut reconèixer també la feina que tots els professionals del grup realitzen a les seves diferents àrees d'activitat i ha recordat el compromís d'El Corte Inglés amb la societat i amb l'entorn.
Benefici net de 512 milions
Així mateix, també ha assenyalat que l'exercici 2024 va ser molt positiu per al Grup, que va registrar increments substancials en les xifres de vendes i resultats. El Corte Inglés va obtenir a l'exercici tancat el passat 28 de febrer un volum global d'ingressos de 16.675 milions d'euros, la qual cosa va suposar un increment del 2% respecte a l'exercici anterior i del 4,3% en termes comparables. El benefici net va ser de 512 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 6,7% respecte al curs precedent, mentre que el benefici net recurrent va ascendir fins als 470 milions d'euros, un 30,8% més.
"Les millores en l'eficiència de la gestió, la vocació de servei al client, així com la contínua innovació i qualitat dels productes" es reflecteixen també en l'ebitda o benefici brut d'explotació del grup consolidat, que va augmentar gairebé un 12% interanual i va assolir els 1.209 milions d'euros. El deute financer net es va reduir en 263 milions d'euros, fins a 1.796 milions d'euros, la qual cosa suposa un múltiple d'1,5 vegades l'Ebitda.
Dividend rècord i pla d'incentius
D'aquesta forma, els accionistes han aprovat totes les propostes fetes pel consell d'administració. A més, els accionistes han donat llum verda al repartiment d'un dividend rècord de 225 milions d'euros, que suposa un 40% més que l'aprovat l'any passat, que va ascendir a 160 milions d'euros amb càrrec als resultats de 2023.
L'esmentada quantitat equival al 58% del benefici individual generat en l'exercici que va finalitzar el 28 de febrer d'aquest any, així com al 44% del benefici net consolidat, de 512 milions d'euros. També s'ha aprovat un nou pla d'incentius que estarà vinculat als objectius del pla estratègic del grup presidit per Marta Álvarez per al període 2025-2030.