El Corte Inglés accelera a la Puerta del Sol. El gegant de distribució ha adquirit l'edifici situat a Sol 9 (cantonada amb Arenal), que compta amb 3.400 metres quadrats de superfície. El pla del grup és reformar l'immoble i reobrir-lo per ampliar la seva oferta comercial a la zona.

L'edifici pertanyia fins ara al fons Kennedy Wilson, que el va adquirir fa vuit anys per 30 milions d'euros i tenia un ús residencial. De fet, el fons nord-americà va intentar desinvertir l'actiu el 2020, encara que sense èxit. En aquest cas no ha transcendit el preu pagat per El Corte Inglés.

El Corte Inglés amplia l'oferta comercial

L'objectiu del grup de grans magatzems és ampliar la seva oferta comercial en Sol, un dels punts destinats a compres de Madrid. Propietari també dels immobles de Puerta del Sol 10 (on explota una botiga dedicada a esports), del carrer Preciados 3 i plaça de Callao 2, El Corte Inglés compta amb prop de 6.000 metres quadrats de superfície a la Puerta del Sol i ara sumarà uns altres 3.400 metres quadrats més amb aquesta nova adquisició. L'ús del nou edifici situat al centre de Madrid encara no està definit, però la idea és apostar tant per moda com per l'electrònica. L'actiu compta amb una planta baixa de més de 5 metres d'altura i ha estat remodelat per l'estudi d'arquitectura RCCyP.

De fet, ara mateix El Corte Inglés compta amb dues alternatives: mantenir la botiga separada a la nova ubicació o unir el local amb el de la Puerta del Sol número 10 per crear un espai comercial amb prop de 10.000 metres quadrats.

Aposta pel comerç físic

Aquesta operació confirma l'aposta del grup de grans magatzems pel comerç físic. De fet, la presidenta d'El Corte Inglés, Marta Álvarez, va insistir a l'estiu durant la junta d'accionista en l'aposta no només pel comerç en línia, sinó també per les botigues físiques. "Aquest any hem invertit de manera molt rellevant en experiència de client amb importants reformes en els centres de Castellana, Serrano, Preciados i Pozuelo (Madrid), Bilbao, Girona, Màlaga, Marbella i Badajoz, entre altres". "Volem estar a l'avantguarda del comerç mundial, pel nostre atractiu, per la nostra novetat o per la nostra capacitat de seducció", va apuntar Álvarez.

El Corte Inglés va tancar l'exercici 2022 (a data 28 de febrer de 2023) amb un volum global d'ingressos de 15.327 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 22,5% respecte a l'any anterior, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) va assolir els 951,4 milions d'euros, un 18,3% més que l'any anterior.

El benefici net recurrent del grup va assolir els 207 milions d'euros, el més alt dels últims anys, mentre que el benefici net total es va situar en els 870 milions d'euros, la xifra més alta aconseguida per la companyia fins al moment, gràcies als extraordinaris. A més, el grup ha reduït el seu deute financer net, que se situa en 2.295 milions d'euros, és a dir, 900 milions d'euros menys que l'exercici anterior, situant-se en el nivell més baix dels últims 15 anys.