La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit suspendre cautelarment, amb efectes immediats, la cotització de NH Hotel Group després de presentar els seus resultats. El grup hoteler ha reportat pèrdues de 36 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, la qual cosa suposa haver reduït els números vermells en un 53% en comparació amb el primer trimestre de l'any anterior.

En concret, la CNMV ha adoptat aquesta decisió a mitja sessió, cap a les 12.00 hores, "mentre es difon una informació rellevant". En aquell moment, els títols de la companyia cotitzaven a un preu de 3,62 euros, amb una pujada del 0,97%. La companyia espanyola ha recordat que el període gener-març és el "més feble" per l'estacionalitat del negoci i ha reportat xifres positives de facturació.

En aquest sentit, l'empresa ha disparat els seus ingressos totals en el primer trimestre fins als 407 milions d'euros, un 74,2% més que en el mateix període de 2022, any que es va veure afectat per les restriccions de la variant òmicron de la Covid. A més, la companyia també ha superat en un 15% els ingressos registrats el 2019, any prepandèmia.

L'ebitda (resultat brut d'explotació) de la companyia NH va assolir els 59 milions d'euros entre gener i març, multiplicant per més de sis l'obtingut en el primer trimestre de 2022, i davant els 83 milions dels tres primers mesos de 2019. La liquiditat del grup hoteler supera els 480 milions d'euros després del repagament voluntari el gener passat dels 50 milions restants del préstec ICO per import de 250 milions rebut en la pandèmia.

El deute financer net de NH ascendeix ara a 340 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment de 33 milions d'euros, a causa de l'estacionalitat del període i a les inversions de CapEx per 23 milions d'euros realitzades en el primer trimestre de l'any. Quant a mercats, el grup hoteler va comptabilitzar 36 milions més en la unitat de negoci d'Espanya (que inclou Portugal i França), 33 milions a Itàlia, 41 milions més als països del Benelux, 39 milions més als països d'Europa central i 23 milions més als països de Llatinoamèrica.