El president del BBVA, Carlos Torres, ha confirmat aquest dijous, després de llançar l'opa hostil al Sabadell, que en els últims dies, des que va plantejar una fusió al banc català, ha mantingut contactes amb accionistes de l'entitat i estaven interessats en l'oferta. Encara que no ha revelat quin percentatge de capital estarien disposats a vendre-li.

“Hi ha hagut inversors del Sabadell, algun de rellevant, que ens han fet arribar els seus interessos perquè es materialitzés l'oferta. Però òbviament, el moment que això es produeixi no és ara, som a mesos”, indicava el banquer de Salamanca en roda de premsa. El BBVA explica que avui s'activa el calendari i s'inicia el termini per obtenir les regulacions de, per exemple, el Banc Central Europeu, el Banc d'Espanya, o les autoritats de competència d'Espanya i el Regne Unit.

Estimen que s'allargarà durant un període de sis mesos durant els quals, s'han de celebrar també les juntes d'accionistes necessàries. I posteriorment, si la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) accepta l'oferta, “s'iniciaria el període de canvi d'accions que pot durar dos mesos més”.

En total, el procés s'estendrà entre sis i vuit mesos. En aquest sentit, el número u del BBVA recordava també que l'opa està condicionada a tenir un mínim d'acceptació del 50%. “En cas de ser reeixida l'opa”, continuava Torres, vindria succeïda per una fusió posterior i allà necessitaria el vistiplau del Ministeri d'Economia que precisament aquest dijous, després que el BBVA llancés l'opa hostil sobre Sabadell, s'ha mostrat molt crític i l'ha rebutjat.

Preguntat per aquest assumpte, el president del BBVA ha volgut restar-li importància i assegurava que el govern espanyol acabarà apreciant l'operació. “Vagi per davant el respecte a qui ho hagi dit, però creiem que el govern [espanyol] acabarà apreciant l'operació, hi haurà més oportunitat de remunerar l'accionista, l'entitat pagarà més impostos i el govern entendrà el valor que té quan l'expliquem”.

El BBVA defensa també que l'operació “és bona per a Espanya i les comunitats autònomes on són presents”. I confirmava que ja han tingut “interacció” amb diferents personalitats del Govern, a més de reguladors i supervisors, “com és normal en aquest tipus de processos”.