Després de la polèmica cancel·lació de Sálvame Deluxe, Mediaset España i La Fábrica de la Tele han trencat les seves relacions definitivament. Segons ha informat el digital Bluper, la productora ha comunicat als treballadors que les tres produccions de la productora, Socialité, Todo es Mentida i Viajando con Chester es mantindran el proper any a Mediaset, però les duran a terme altres productores.

A partir de l'1 de gener, així doncs, no hi haurà cap producció que una a Mediaset amb la productora de l'extint Sálvame, malgrat que encara té un 33% de les seves accions i que el 2021 va aportar un benefici de 5,2 milions d'euros.

La notícia es coneix un dia després que es conegués un relleu en els comandaments de Mediaset, ja que, després de només un any i mig en el càrrec, el president de Mediaset, Borja Prado, abandona el seu càrrec. Així ho va avançar ahir El Economista i van confirmar fonts de l'empresa a Europa Press. "Ha complert una etapa. Ell tenia un compromís amb el pare (Silvio Berlusconi) i no amb el fill (Pier Silvio)", explicaven les fonts al diari econòmic. La dimissió tindrà lloc abans de final d'any.

Borja Prado, de 67 anys, va ser escollit president del consell d'administració de Mediaset, grup propietari de Tele 5, l'abril de l'any passat per ocupar el càrrec d'Alejandro Echevarría, que portava 26 anys en el càrrec i arribava al final del seu mandat. Durant el mandat, Prado ha apostat per apropar la línia editorial de l'empresa al PP de Feijóo, mentre que l'empresa ha preferit centrar-se en els beneficis econòmics i deixar de banda la política.

Amb tot, la cancel·lació del mític programa Sálvame, presentat per Jorge Javier Vázquez, qui ho va definir com un programa de "rojos y maricones" va ser una decisió de Prado. Jorge Javier Vázquez tornaria mesos després a la cadena

El novembre de l'any passat, Mediaset va anunciar en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNVMV) que Prado assumiria les "tasques de suport i col·laboració a la línia editorial dels programes informatius". Després del mes de juny es va quedar tan sols amb responsabilitats institucionals i el conseller delegat, Alessandro Salem, es va fer càrrec del poder executiu.

Abans d'aterrar en l'important grup mediàtic, Prado va presidir Endesa entre 2008 i 2019 i es va encarregar d'aprimar l'empresa. Abans, havia exercit com a primera espasa de Mediobanca a Espanya i com a vicepresident de Lazard Asesores Financieros, conseller de Rothschild España, vicepresident d'UBS a Espanya i president d'Almagro Assessorament i Inversions, entre altres càrrecs.