Aena ha firmat l'operació internacional més gran de la seva història, el contracte de concessió d'11 nous aeroports al Brasil per un termini de 30 anys, que es podran prorrogar uns altres 5 anys més. La companyia, que ha realitzat aquest contracte a través de la seva filial Aena Desenvolupament Internacional, es va adjudicar la gestió d'aquests aeròdroms en subhasta pública el passat mes d'agost de 2022 i ara està pendent que ANAC (l'Agència Nacional d'Aviació Civil del Brasil) ratifiqui el contracte per començar al procés de transició de la gestió aeroportuària.

Segons explica l'empresa en un comunicat, iniciaran la gestió dels 11 aeroports de manera progressiva, començant pels de menys tràfic. El seu objectiu és finalitzar la transició en el tercer trimestre de 2023. Entre aquests aeroports es troben el de Congonhas, el segon amb més tràfic de passatgers del Brasil. Està situat en l'Estat de São Paulo, el centre financer més gran de Llatinoamèrica i el Brasil, l'economia més gran de la regió i la novena del món. Els altres estan ubicats en Mato Grosso del Sud, Mines Gerais i Pará, afegeixen.

L'adjudicació del grup d'11 aeroports és l'operació de desenvolupament internacional més gran en la història d'Aena que, sota la marca Aena Brasil, gestiona al 100% des de 2020 uns altres sis aeroports al Nord-Est del país i a més té presència al Regne Unit, on gestiona el 51% l'aeroport de Londres-Luton, i a Mèxic, Colòmbia i Jamaica.

Precisament aquest dijous, el president i conseller delegat d'Aena, Maurici Lucena, ha estat preguntat pels plans d'expansió de la companyia després d'assolir 17 aeroports al Brasil. "De moment hem de digerir els aeroports del Brasil, ens sentim amb responsabilitat perquè en pocs mesos gestionarem el 20% del trànsit aeri del país, és una aposta estratègica avalada per l'accionista majoritària, el Govern espanyol i serà molt productiva, a més d'un desafiament important":

Tanmateix, el CEO assegurava que si sorgeixen oportunitats "les analitzaran". De fet, no les descarten i Aena sempre està pendent d'oportunitats que puguin sorgir, "si el binomi qualitat de l'aeroport i preu és raonable", concloïa.