Segons l'Estudi de Projecció d'Ocupació de ManpowerGroup per al tercer trimestre del 2024, les empreses de salut i farmàcia registren unes previsions netes de generació d'ocupació del 27%. Aquesta xifra suposa un augment de 12 punts a la comparativa intertrimestral, mentre que mostra un retrocés de 7 punts a la interanual. D'aquesta manera, durant el període comprès entre el juliol i el setembre, el sector salut i farmàcia és el més optimista en les seves estimacions, gairebé doblant la mitjana nacional (15%). Aquesta dada és el resultat que un 60% de les companyies anticipin que mantindran els seus equips, només un 4% estima que els reduirà, mentre que 3 de cada 10 preveuen ampliar-los.

Pablo Valdés, director comercial corporatiu de ManpowerGroup, apunta que “tot i que el sector va tenir el seu rècord històric el tercer trimestre de l'any passat amb una projecció del 33%, aquest any es mantenen les xifres positives i destaca l'escàs nombre d'empreses que anticipen reduccions als seus equips. En general, és un sector que sol comportar-se de manera molt positiva, mostra del gran comportament de les empreses, i ofereix moltes oportunitats als professionals”.

Altres: tecnologia i transport

D'altra banda, el sector tecnològic segueix molt de prop el líder del rànquing amb un 24% d'estimació de generació d'ocupació i, tot i que baixa 10 punts a la comparativa intertrimestral, anticipa bones dades de contractació. La tercera posició, per sobre de la mitjana espanyola amb una previsió neta del 19%, l'ocupen Transport, logística i automoció, Béns i serveis de consum i Indústria. El sector del transport és un dels que han crescut més amb un augment de 14 punts de forma intertrimestral i de 15 respecte al mateix període de l'any. A la banda oposada, a més d'Energia i subministraments que maneja unes previsions neutres, Publicitat i comunicació mostren un important descens intertrimestral, situant-se en un -9%, la xifra més baixa des que hi ha registres.