La designació que la Generalitat ha fet de David Poudevida com a director general de Fira 2000, sense el suport de totes les institucions que configuren el consell d’administració de l’entitat, complicarà la seva gestió. Només destapar-se el malestar que ha generat entre les parts implicades, fonts del PSC ja han advertit que s'acolliran a les accions parlamentàries que considerin apropiades per supervisar la missió que se li ha encomanat a Poudevida, home pròxim a Oriol Junqueras (ERC). L'activitat parlamentària permet fiscalitzar la gestió dels òrgans i entitats activant preguntes i interpel·lacions al titular del Departament d'Economia, de la que n'és consellera Natàlia Mas, demanar-ne la compareixença davant del ple de la Cambra i elevant les consultes a la Comissió d'Economia, entre altres.

Els socialistes estaran a l’aguait perquè consideren que l’elecció no compta amb el consens necessari per a una entitat que ha d’assumir el futur de Fira de Barcelona, a través del desenvolupament urbanístic de les noves instal·lacions firals a l'Hospitalet de Llobregat. Per tant, es mantindran “alerta” de totes les decisions que es prenguin, ja que consideren que entre les seves responsabilitats està la de ser un “facilitador” de la labor de Fira 2000, i més encara quan no hi havia res a dir de l’actuació que estava fent l’actual director, Joaquim Ferrer. El nomenament d’aquest últim, a proposta de Junts, sí que es va consensuar dins el consell d’administració abans de nomenar-lo, a mitjans de 2022, pel llavors conseller d’Economia, Jaume Giró.

En l’òrgan directiu de Fira 2000 tenen representació la mateixa Generalitat (amb la majoria del 52,42% del capital de l’empresa), ara amb un Govern liderat únicament per ERC, però també implícitament els partits de l’oposició amb els Comuns al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona (24,05% de Fira 2000), i els socialistes a l’Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat (7,44%), la Diputació de Barcelona (7,44%), i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (7,44%). Pel que fa a la resta del capital, la Cambra de Comerç de Barcelona (amb un 1,21% de Fira 2000) està presidida per Mònica Roca, provinent de la candidatura Eines de País que va impulsar l’Assemblea Nacional Catalana, i que va substituir en el càrrec a Joan Canadell, actualment diputat per Junts al Parlament de Catalunya.

Fonts socialistes alerten al Govern que “no ha entès que està en minoria parlamentària i que, per tant, ha de fer les coses d’una altra manera”. Alhora evidencien que el relleu pot haver estat una imposició en el si de la conselleria d’Economia, departament del qual depèn Fira 2000, que està en mans de Natàlia Mas.