La Kings League, la competició de futbol set amateur presidida per l'exblaugrana Gerard Piqué, ha anunciat avui el tancament d'una ronda d'inversió de 60 milions d'euros. L'operació ha estat liderada per Left Lane Capital, firma global de capital risc, i Fillip, holding empresarial especialitzat en esport i entreteniment. Cassius, un fons en fase inicial amb seu a Atlanta, era l'únic inversor anterior a l'empresa. Després de l'èxit del seu primer any de vida a Espanya i després d'omplir estadis com el Camp Nou o el Cívitas Metropolità, la competició, que presenta un model similar a les competicions americanes amb una lliga tancada de 12 clubs franquiciats, ha iniciat aquest 2024 el seu procés d'expansió internacional amb l'arrencada de la competició a Llatinoamèrica, que va concloure el primer split el cap de setmana passat omplint l'Estadi Azteca de Mèxic.

Èxit relatiu

Segons els organitzadors, la Kings League ha aconseguit "connectar amb un segment d'audiència jove, la coneguda GenZ, a través dels seus canals i plataformes digitals, així com integrar elements del futbol tradicional amb les últimes tendències de l'entreteniment, aconseguint xifres sense precedents": actualment compta amb més de 13 milions de seguidors a les seves plataformes digitals, amb més de 80 milions d'hores de contingut visualitzat i més de 82 milions de visualitzacions a TikTok. A més, el seu canal oficial de Twitch és el segon de parla hispana al món, ia TikTok, és la lliga de futbol més vista a nivell mundial, per sobre de LaLiga o la Premier League. Malgrat tot, ara el repte és seguir repetint edicions, també a Espanya, que omplin com la primera vegada. A tall d'exemple, al camp de l'Atlético de Madrid amb prou feines van arribar als 57.000 espectadors i regalant entrades, mentre que al Camp Nou, la primera vegada que ho van organitzar, sí va triomfar amb 95.000 espectadors.

D'altra banda, més enllà dels inversors també serà interessant veure la progressió que fan les marques sobre el producte. A tall d'exemple, Oysho ha tancat contractes limitats de poc més d'un any i, per tant, cal veure la continuïtat que li donen les empreses promocionant-se en elles. Gerard Piqué, president i fundador de la Kings League, afirma: “Quan fa un any vam llançar la Kings League, teníem l'ambició de transformar l'esport i l'entreteniment a escala global. Aquesta inversió no sols valida l'impacte i el potencial de la nostra visió, sinó que també ens permet portar-la al nivell següent. Estem creant un ecosistema únic i diferenciat, evolucionant el futur de l'esport i l'entreteniment cap a una nova dimensió on milions de joves a tot el món volen participar. Encara som una empresa jove, però tenim grans metes per arribar a un públic global creant una de les IP més originals i entretingudes del món.”

Mirada cap a l'Amèrica Llatina

Seguint l'èxit del seu primer any a Espanya i la primera temporada a Llatinoamèrica, la Kings League planeja accelerar el seu creixement global amb l'obertura de lligues en nous mercats. Dins aquest full de ruta s'inclou el llançament de lligues nacionals a Europa, Amèrica del Nord i Brasil durant 2024 i 2025, i l'expansió al continent asiàtic el 2026. La primera edició de la Kings World Cup 2024, que es començarà el proper 26 de maig i se celebrarà a Mèxic, elevarà el format a nous nivells. Un esdeveniment de dues setmanes que imita el sentiment de comunitat de la vila olímpica, on 32 equips de tot el món lluitaran per la glòria. La Kings World Cup 2024 estarà presidida per Zlatan Ibrahimović, i comptarà amb els principals creadors de contingut del món i estrelles del futbol de la talla de Neymar, Francesc Totti, Rio Ferdinand, Eden Hazard, Mario Götze, i molt més.

​En paral·lel a aquest format d'entreteniment, la marca Kosmos, que engloba un conglomerat d'empreses de l'exblaugrana, haurà de trobar solucions a altres projectes d'entreteniment fallits. El més important que té damunt la taula i pendent de resoldre és la Copa Davis de tennis. A principis del 2023 i després de 5 anys , Kosmos, l'empresa de Piqué, va deixar d'organitzar el tradicional certamen  després de no renovar l'enllaç amb la Federació Internacional de Tennis. La raó principal és que no hi va haver acord a la renegociació de la taxa fixa de 40 milions d'euros que la firma pagava per regular el torneig. L?exfutbolista de Barcelona va anunciar que farà una demanda per 50 milions de dòlars a la Federació Internacional de Tennis per incompliment de contracte. Des de la ITF, han titllat l'entrada de Piqué i el seu concepte d'entreteniment de desastre i també demanda els 40 milions d'euros anuals per temporada no percebuda i 10 milions en extres.