La compra de joguines per als més menuts ja ha començat a moltes llars. Podem prioritzar unes preferències o altres depenent dels desitjos que té cada nen o nena casa seva, però hi ha tendències generals que ja marquen el camí dels que seran un èxit. En aquest sentit, podem analitzar les joguines des de molts punts de vista: la llista dels més venuts per Amazon aquest mes de novembre o el que marquen els experts. Així doncs, com cada any l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguines lliura els Premis a la Millor Joguina de l'Any. Uns reconeixements que no només premien la millor joguina en cadascuna de les categories tradicionals de joc, sinó que premia les joguines que aporten valors d'igualtat, sostenibilitat i que pretenen canviar el món. Ja es coneixen els guanyadors d'enguany i ens poden donar una idea dels més recomanats:

Twister Air

Millor joguina en la categoria de jocs. En aquest joc Twister amb aplicació, la festa es trasllada al dispositiu intel·ligent d'un jugador. Aquest divertit joc de festes inclou 8 bandes de colors Twister Air i un suport de dispositiu compatible amb qualsevol mòbil o tauleta. Per començar, descarrega l'aplicació Twister Air (Descarrega-te-la gratuïtament. Poden aplicar-se tarifes de dades i compres integrades) i col·loca un dispositiu intel·ligent al suport inclòs. Després els jugadors es col·loquen les bandes als canells i turmells per estar preparats per a l'acció. Amb la música sonant, els jugadors mouen el cos per intentar fer coincidir les seves bandes amb la posició dels cercles de colors a la pantalla. 

Anireal

Millor joguina en la categoria d'imitacions i llar. La col·lecció de gossets Anireal neix pel gran creixement del segment mascotes. Es tracta d'una col·lecció d'animals nadons fets amb vinil i teixit tou. Alhora, Anireal busca transmetre una sèrie de valors, com la precisió, la qualitat i l'autenticitat. Pel que fa a la proposta de valor es troben: Disseny atractiu en tractar-se de mascotes nadó adorables i realistes. Materials d'alta qualitat que garanteixen durabilitat i resistència al desgast. Versatilitat, són mascotes per jugar, per aprendre, per decorar. Valors positius, en transmetre tendresa, cura pel món animal, creativitat i joc imaginatiu. Fet a Espanya, associat a la qualitat i l'artesania d'aquest país.

Hey Clay Deluxe

Millor joguina per promoure la igualtat. La revolució de la plastilina ha arribat. Hey Clay disposa d'una app que guia els nens en el procés de creació dels personatges de la col·lecció. I un cop acabat, es deixa a l'aire lliure i es converteix en una figura per jugar. Una joguina STEAM perfecte. El pack gran permet fer 6 personatges de diferents temàtiques. Les temàtiques existents són: animals, dinos, animals de l'oceà i animals del bosc. Cada pack conté 15 pots amb un total de fins a 11 colors. A més inclou dues eines per esculpir.

Miniland Dolls Colourful

Millor joguina en la categoria d'art i manualitats. A Miniland, la diferència consisteix a acceptar que tots els nens i nenes són únics. Per això, presenten aquesta nova col·lecció de nines i ninots inclusius Miniland Colourful Edition perquè l'esperit de tolerància, diversitat i empatia que caracteritza la marca des de fa més de 60 anys s'estengui com una taca de color. La col·lecció compta amb nou ninots i nines de diferents orígens i/o amb diversitat funcional, auditiva o visual, que poden ajudar els més petits a sentir-se representats i identificar-s'hi. També en fomentarà les habilitats socials i cognitives, potenciant la creativitat dels més petits a través del joc.

També n'hi ha d'altres que et resumim en aquest quadre:

Joguins
Joguines premiades

Clementoni

D'altra banda, les joguines són com la borsa. A cada moment, hi ha algunes que són més buscades que d'altres. Amazon subratlla que la marca Clementoni amb els seus jocs d'experiments està triomfant i tota la seva gamma està sent molt venuda. Fabricat a Itàlia es presenta com un laboratori amb moltes activitats científiques perquè els nens puguin dur a terme més de 150 experiments i esdevenir grans científics. El kit inclou instruments de laboratori autèntics, com ara un microscopi, una centrifugadora i molts altres materials per fer els experiments i descobrir els grans secrets de la ciència. L'ampli manual els servirà com a guia, a l'hora de fer els experiments de manera segura. Farà que es familiaritzin amb les principals disciplines científiques: des de química i biologia fins a microbiologia i investigació forense, entre altres temàtiques.

Bitzee

És una mascota interactiva i digital que necessita el teu amor i cura. Pots tocar, sentir i interactuar i respon als teus moviments, l'evolució del clàssic Tamagotchi. Cada Bitzee comença com un cadell al qual has d'alimentar i jugar amb ell, bressolar-lo perquè dormi i donar-li amor per ajudar-lo a créixer de nadó a adult i després a Súper Bitzee. Com més hi juguis, més animals Bitzee desbloquejaràs! Fes servir llaminadures per atraure una nova mascota Bitzee. Col·lecciona els 15 animals interactius al teu POD, com un gat, un conill, un unicorn i més. Requereix 3 piles AA (incloses) i l'edat recomanada és per a majors de 5 anys.

Principalment, totes les pots trobar a Amazon, però també és interessant apostar pel comerç de proximitat que sempre s'avancen a les tendències i els grans centres de joguines que, coincidint amb el Black Friday, també donen ofertes. Fins i tot supermercats com Bon Preu, Lidl o Aldi aposten per aquest sector de consum.