Amazon ha advertit els seus empleats que, si volen ascendir, han de complir el requisit de treballar de manera presencial almenys tres dies a la setmana, en un moment de forta resistència interna a abandonar el teletreball. "Igual com qualsevol empresa, esperem que els empleats que estan sent considerats per a un ascens compleixin els alineaments i polítiques de l'empresa", explica a l'Agència EFE una de les portaveus d'Amazon, Barbara Agrait.

Des d'abans de la pandèmia, els treballadors administratius poden sol·licitar treballar en remot, i cada cas és avaluat per la pròpia empresa. Per això, des de la companyia insisteixen que els empleats d'oficina que no treballin presencialment tres o més dies a la setmana no podran ser ascendits tret que ho aprovi de manera addicional un directiu.

Les tensions entre la corporació i els seus treballadors van començar el mes de febrer passat, quan Amazon va ordenar als seus 350.000 empleats tornar al treball presencial a partir de maig. Milers de treballadors van firmar una petició contra el mandat i van convocar una vaga per demanar a l'empresa més flexibilitat amb el treball remot.

Al juliol, el medi Insider va accedir a uns missatges filtrats en els quals Amazon plantejava fer firmar una "renúncia voluntària" als empleats que no es traslladessin als centres presencials on treballen els seus equips. L'empresa tecnològica va apostar per retalls de personal després del boom de la pandèmia, i des de tardor de 2022 ha acomiadat 27.000 treballadors en les seves divisions de computació al núvol, publicitat i venda minorista, entre d'altres.

A més, s'ha oposat durant molts anys a la sindicalització dels seus empleats, afirmant que prefereix mantenir amb ells una relació personal i no mediatitzada.