El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha avançat aquest dijous que convocarà la tercera fase del Perte (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica) per al vehicle elèctric i connectat (VEC) la propera setmana. L'import total serà de 500 milions d'euros entre subvencions i préstecs.

Així ho ha explicat durant la seva intervenció en l'esdeveniment d'Eldiario.es sobre els fons europeus que se celebra aquest dijous, on ha detallat que 200 milions seran en subvencions i 300 milions en préstecs. A més, el ministre ha avançat que en el segon semestre d'aquest 2024 llançarà el Perte VEC IV, amb 1.000 milions en préstecs i 250 milions en préstecs.

Hereu ha volgut destacar la necessitat d'incentivar la compra de vehicles elèctrics, complint així una petició de les empreses. "El sector té 17 plantes, pertanyents a set grans grups industrials, en 10 de les nostres comunitats autònomes, creant una gran cadena de valor," ha recalcat el titular de la cartera d'Indústria.

A més, aquestes plantes "generen en el seu entorn ecosistemes industrials amb més de 1.000 empreses que produeixen i innoven components en aquesta gran cadena de valor", ha afegit. En aquest sentit, Hereu ha defensat que existeix "un gran factor que ens empeny a la transformació, que és complir els objectius de la lluita del canvi climàtic, i, a més, hem de reindustrialitzar Espanya".

D'altra banda, el ministre ha incidit que cal donar "incentius al cotxe elèctric" perquè Espanya està "encara lluny dels objectius" i ha lamentat que "només el 10% de la demanda en aquests moments sigui de (models) electrificats". Així mateix, ha destacat la importància d'avançar "en una cosa fonamental, la xarxa de recàrrega", i és que, encara que "hi ha bones dades d'avenç, ens hem d'autoexigir".