Un projecte col·laboratiu ha desenvolupat un mètode que permet generar hidrogen a partir de gas natural sense generar emissions de diòxid de carboni (CO2), segons ha informat aquest dimecres en un comunicat el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (Ciac).

Es tracta del projecte H2oMe, en el qual s'ha creat un reactor inductiu d'alta eficiència energètica, fabricat amb tecnologia additiva, enfocat a la indústria de l'automoció. Segons el Ciac, "ja s'està treballant en una nova fase del projecte" que permeti involucrar un fabricant industrial perquè pugui explotar l'hidrogen desenvolupat per aquest reactor a la seva fàbrica.

A més del Ciac, en el projecte han participat el Clúster de Materials Avançats (Clúster MAV); el fabricant de components sinteritzats Ames; l'Institut de Microelectrònica de Barcelona del Csic, l'enginyera energètica Aesa i el desenvolupador de productes Equilab. El projecte ha comptat amb el suport del Ministeri d'Indústria i Turisme, a través del programa d'ajuda a les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI).