Encara que originalment el Mobile World Congress concentrava el seu principal interès en els nous telèfons i smartphones, ara aquests articles rivalitzen amb altres novetats dels gegants tecnològics. I és que des de fa alguns anys les grans empreses de telecomunicacions han decidit presentar altres productes més enllà dels dispositius electrònics com ara robots-mascota, bateries de càrrega ultraràpida o cotxes voladors.

📲 Guia imprescindible del Mobile World Congress 2024 de Barcelona

Malgrat que totes les mirades estiguin posades sobre el nou mòbil de Xiaomi, Samsung o Motorola, la multinacional americana Alef Aeronautics portarà al congrés el primer prototip de cotxe volador, valorat en 300.000 euros. El vehicle, que encara no s'ha enlairat, ja ha rebut el certificat d'aeronavegabilitat de l'Administració Federal d'Aviació (FAA) dels Estats Units per poder dur a terme les proves de vol.

El vehicle biplaça combina la capacitat de desplaçar-se tant per aire com per terra, pot assolir una velocitat màxima de 56 quilòmetres per hora i té una autonomia de 170 quilòmetres. Per als interessats, podran observar el turisme al pavelló Journey to The Future del MWC 2024 de Barcelona.

Bateria més gran del món

Una altra de les grans novetats d'aquest any en el MWC serà la bateria més gran del món, l'Energizer P28K. Poc se sap d'ella encara, però dins de les especificacions s'ha revelat que el dispositiu de la companyia tindrà una bateria de 28.000 mAh, que superaria els 21.000 mAh de la de l'Oukitel WP19 que, fins ara, era la més potent. Suposadament, el 28 del nom de l'article fa referència als 28.000 mAh del telèfon intel·ligent.

El que sí que ha confirmat el fabricant és que el dispositiu serà resistent amb una pantalla FHD de 6,78 polzades. Això significa que és més gran que el iPhone 15 Plus i el iPhone 15 Pro Max. A més, l'empresa ha aclarit que tindrà una càmera frontal de 16 megapíxels i una posterior principal de 60 MP unida per dos sensors de 20 MP.

Energizer P28K
Energizer P28K

Pantalla transparent de Lenovo

Pocs dies abans del MWC 2024, s'ha filtrat que la multinacional xinesa Lenovo presentarà un ordinador portàtil amb pantalla transparent. Segons les primeres imatges publicades a les xarxes socials, el nou aparell de la firma compta amb una pantalla semitransparent sense bisell, el teclat és semblant al d'una tauleta i incorpora un marc prim de color vidre que envolta tot el dispositiu electrònic. Tanmateix, no hi ha cap informació oficial, però els rumors apunten que el seu sistema operatiu serà Windows 11 i seguirà "el llenguatge de disseny de Lenovo que tots coneixem".

Xiaomi i els seus cotxes elèctrics

Finalment, Xiaomi donarà a conèixer la seva primera gamma de cotxes elèctrics. Durant el congrés, la companyia xinesa portarà un vehicle que estarà disponible en dues versions: SU7 i SU7 Max. En el cas del Xiaomi SU7 Max, és capaç d'accelerar de 0 a 100 quilòmetres per hora en tan sols 2,78 segons i ofereix una autonomia de 800 quilòmetres i fins a 668 quilòmetres en la versió bàsica SU7. A més, es creu que el cotxe elèctric de Xiaomi tindrà funcions de conducció autònoma. En menys d'una setmana ho podrem descobrir.

El Mobile World Congress (MWC) se celebra a les instal·lacions de Fira Barcelona del 26 al 29 de febrer d'aquest any. Es tracta de l'esdeveniment més important i influent de la indústria de la connectivitat, la tecnologia mòbil i altres innovacions del sector, i és una oportunitat única per explorar tots els avenços i les novetats amb les companyies més reconegudes a escala internacional. El lema Future First guiarà totes les conferències, i destaca la urgència d'unir indústries, continents, tecnologies i comunitats per fer realitat el potencial del futur.