La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha confirmat les noves contractacions en Correus aquest dimecres en la sessió de control al govern espanyol al Congrés dels Diputats. D'aquesta manera, l'empresa pública de missatgeria contractarà a un total de 7.700 persones el proper mes de maig, tal com s'havia anunciat, i a més presentarà "pròximament" el seu nou pla estratègic.

Així ho ha assegurat Montero en el Congrés, en resposta a una pregunta del diputat popular Celso Delgado sobre els plans del Govern per solucionar la situació en l'empresa pública. En paraules de Delgado, Correos acumula fortes pèrdues, que es van elevar fins als 272 milions d'euros el 2022 i superen els 300 milions el 2023.

En aquest sentit, la ministra d'Hisenda ha explicat que aquests números vermells no són d'ara, sinó que ja existien amb el Govern de Rajoy, i ha recordat que Correos està immersa en una transformació, igual que els serveis postals de tot el món, pel canvi d'hàbits dels consumidors, al que s'ha sumat la pandèmia, la inflació i la guerra d'Ucraïna.

A través d'aquesta transformació i aquest nou pla, la companyia estatal busca diversificar la seva activitat amb serveis com el de paqueteria i altres "potser de menor impacte", però malgrat això, continua sent un servei universal i públic, i necessita l'aportació de l'Estat, recorda la ministra.