Tret de sortida al Mobile World Congress. Un any mes, s'ha dut a terme el tradicional dinar Mobile Lunch del MWC que ha reunit a centenars de convidats entre empreses locals i institucions, tot organitzat per la fundació Mobile World Capital. Durant la trobada, que ha comptat amb el ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el director de GSMA, John Hoffman i el CEO de la Mobile World Capital, Francesc Fajula, el ministre ha fet una crida a un "debat profund sobre els àmbits que es volen reservar als humans" davant l'evolució de la intel·ligència artificial

Escrivà ha subratllat la necessitat "d'un gran consens" sobre la IA en el que participin tots els agents socials, la societat civil i les administracions públiques i ha afegit que l'actual és "una revolució industrial en tota regla" i que la IA tindrà un "impacte extraordinari" en el funcionament de la societat. Sobre la celebració del MWC, Escrivá ha constatat la complexitat d'organitzar la seva agenda durant el congrés per la "quantitat d'oportunitats de reunions i trobades que hi ha" i ha agregat que el MWC 2024 significa la "transformació i experimentació" i que l'intercanvi de coneixements i d'experiències està en el centre de la seva activitat, amb les novetats tecnològiques com una de les prioritats. 

Aposta del Govern per l'R+D+I

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que els pressupostos de la Generalitat per a aquest 2024 destinaran per primera vegada més de 1.000 milions d'euros a la recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I). Aragonès ha apuntat que és "la primera vegada a la història" que es destinen més de 1.000 milions d'euros en aquest àmbit i ha afirmat que aquesta partida en els comptes demostra "l'aposta d'aquest Govern per una reindustrialització del país basada en el creixement" i que "l'Executiu sap prioritzar els seus recursos". 

Respecte a l'edició del MWC d'aquest any, el president de la Generalitat ha explicat que "Catalunya està a disposició de ser protagonista a tots els sectors tecnològics i digitals. Per això, estic convençut que el Mobile d'aquest any batrà tots els rècords en visitants, impacte econòmic i volum de negoci", ha valorat el president català.

Atracció de talent

Per la seva part, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha reivindicat que Barcelona "ha tornat per competir" en el MWC d'enguany i ha defensat que "la tecnologia estigui al servei de la societat". En aquest sentit, l'alcalde de la capital catalana ha assenyalat que Barcelona "és el lloc on s'ha d'estar" per emprendre un projecte tecnològic i per fer créixer un negoci.

Collboni ha afirmat que el propòsit del Mobile World Congress "és fer que la ciutat es converteixi en un autèntic pols d'atracció de talent d'empreses" i ha destacat que Barcelona és la ciutat amb la taxa d'atur més baixa d'Espanya (6%), així com el lloc amb el creixement de llocs de treball qualificats més alt. 

El president de GSMA, John Hoffman, ha celebrat haver creat un ecosistema tecnològic a Barcelona de la mà de MWCapital i ha recordat que en la primera edició del congrés a Barcelona "no existia aquest ecosistema". Fajula, per part seva, ha defensat aquest diumenge l'"innegable" potencial de futur de Barcelona i ha posat l'accent en el fet que un dels objectius de l'esdeveniment és "mostrar al món el seu rol de lideratge històric".

Durant el Mobile Lunch organitzat pel MWCapital també hi han estat presents el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga