Dir que Catalunya és un dels motors econòmics, no només d'Espanya, sinó de tot Europa, no és una cosa nova. Malgrat això, sí que destaca que la revista fDi Magazine, del grup Financial Times, hagi posicionat Catalunya com la millor regió europea per captar inversions estrangeres. Catalunya comparteix la posició amb Île-de-France (França) i se situa per darrere d'altres importants regions com Escòcia, Flandes o la Llombardia.

El Govern ha destacat el fet que Catalunya aparegui en la primera posició d'aquest "prestigiós" rànquing, cosa que és utilitzada per diverses multinacionals per a estudiar futurs projectes d'inversió empresarial. En el mateix també es pot veure com Barcelona ocupa la primera posició en la seva categoria de ciutats europees més atractives, i amb millor posició per captar inversions estrangeres.

En el cas de Catalunya, el rànquing publicat aquest mateix matí per la revista de Financial Times valora particularment la tasca d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat del Departament d'Empresa i Treball. Segons l'Executiu, l'organisme va captar 94 projectes d'inversió estrangera, els quals van suposar una inversió de 620 milions d'euros. En línia amb les aportacions, aquestes inversions van generar més de 3.400 llocs de treball. Un dels grans exemples que, a més, destaca la revista és el de l'empresa sud-coreana Iljin Materials, que invertirà 600 milions d'euros a obrir a Catalunya la seva primera fàbrica a Europa.

"Un imant" per a Catalunya

Per a Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball, el fet d'aparèixer en aquests llistats és "un imant per als projectes que generen valor afegit". A més d'això, Torrent ha assenyalat que els projectes internacionals són "tractors" per a la transformació del model productiu.

El conseller ha destacat el gust que mantenen les empreses que operen en aquestes zones. I és que, gran part de les empreses estrangeres que van iniciar les seves operacions a Catalunya han decidit ampliar les instal·lacions o han realitzat noves inversions. Això parla de l'arrelament a Catalunya que tenen moltes de les companyies que aposten per augmentar-hi els seus negocis. I és que les circumstàncies, tant empresarials com climàtiques i econòmiques, són òptimes per a aquestes companyies estrangeres que inicien les seves inversions.

Torrent ha destacat que "hi ha confiança en l'administració pública", tal com va indicar l'agència de notícies ACN. "Ens anem posicionant de manera molt competitiva". El conseller ha destacat les relacions que té ACCIÓ amb països asiàtics, com la Xina o Corea del Sud, i ha assegurat que es tracta de territoris amb projectes estratègics de cara al futur, com la mobilitat o els semiconductors. "Es tracta de sectors que explicaran la nostra economia i l'economia global en els anys vinents", ha recalcat Torrent.

El rànquing d'fDi Magazine també situa Barcelona a la primera posició en la categoria de ciutats europees. El document destaca, entre altres, l'estratègia de la ciutat per atreure projectes de l'àmbit de la tecnologia i la sostenibilitat, així com l'ecosistema tecnològic que ha generat. Tal com destaca la Generalitat en el comunicat, la capital catalana se situa per davant d'altres ciutats europees com Dublín (Irlanda), Berlín (Alemanya), Múnic (Alemanya) o Milà (Itàlia).