El Mobile World Congress (MWC) 2025 canviarà de dates. El congrés més gran de telefonia mòbil, que es va celebrar a Barcelona del 26 al 29 de febrer, modificarà les seves dates per adaptar-se al calendari xinès. Per a l'any que ve està previst que el nou any xinès comenci el 29 de gener de 2025, any de la Serp i, per no perdre aquest públic, la GSMA (empresa organitzadora del congrés), ha decidit retardar una setmana l'esdeveniment. 

No és la primera vegada que l'organització del Mobile World Congress fa aquests canvis. El 2015, el congrés de telefonia també es va dur a terme una setmana més tard per adaptar-se al calendari xinès. "Volem continuar centrant-nos en les delegacions internacionals i ha crescut l'atenció d'Àsia. Per això, farem el Mobile World Congress al març, després que se celebri l'any nou xinès. Hem d'ajustar el calendari perquè el sector de les telecomunicacions i la mobilitat és universal", va indicar en aquell moment John Hoffman, director del congrés.

El MWC 2024, prop dels 101.000 assistents

El Mobile World Congress 2024 va superar els 100.000 assistents. Durant quatre dies, el congrés més gran de telefonia mòbil, que es va celebrar a Barcelona la setmana passada, va rebre prop de 101.000 assistents procedents de 205 països. GSMA, empresa organitzadora del congrés, va explicar que l'esdeveniment va congregar més de 2.700 expositors, patrocinadors i socis del sector de la telefonia mòbil. En aquest sentit, va afegir que el MWC va comptar amb 1.100 ponents, dels quals el 40% van ser dones.

Així mateix, el 51% dels assistents eren de nivell directiu i superior, dels quals el 21% eren C-Suite i el 26% eren dones. Segons l'empresa organitzadora, l'esdeveniment va comptar amb prop de 2.600 periodistes i analistes acreditats de tot el món.

"Barcelona ha complert de nou"

John Hoffman, CEO de GSMA, va declarar dijous passat després de posar punt final a l'esdeveniment que "el MWC de Barcelona encarna l'energia i la vitalitat de l'ecosistema mòbil. Ens sentim orgullosos d'acollir aquest esdeveniment especial que, una vegada més, ha ofert quatre dies excepcionals de debat, lideratge intel·lectual, inspiració i tancament d'acords. El nostre agraïment a tots els que han assistit a l'edició d'aquest any i un d'especial a les festes de la ciutat amfitriona. Barcelona ha complert de nou, un any en què ha celebrat la majoria d'edat a la capital catalana". 

Mats Granryd, director general de la GSMA, va comentar després de la publicació de les dades que "la raó per la qual ens reunim a Barcelona tots els anys és per escoltar perspectives realment convincents del sector en el programa de conferències i experimentar la innovació, l'enginy i l'optimisme en el showfloor. L'objectiu d'aquest esdeveniment és oferir una visió del futur i demostrar com la IA, el 5G i les API estan obrint noves possibilitats, gràcies a iniciatives de col·laboració com GSMA Open Gateway."