Barcelona escala posicions i se situa com l'única ciutat espanyola entre les preferides per viure-hi per a persones amb alts patrimonis nets, aquelles que responen a l'acrònim en anglès HNWI (High Net Worth Individuals). La Ciutat Comtal se situa en el quinzè lloc a escala mundial (des del divuitè anterior), per davant fins i tot de Miami i Dubai; i en l'àmbit europeu, en el setè lloc.

Així es desprèn de l'Informe de riquesa i estil de vida 2025, de Julius Baer, que registra l'avaluació d'una vintena d'indicadors que configuren la puntuació final. En el top mundial hi ha Singapur, Londres, Hong Kong, Mònaco, Zúric, Shanghai, Dubai, Nova York, París i Milà com les deu ciutats més atractives per als ultrarics. A Europa són Londres, Mònaco, Zúric, Dubai, París, Milà, Barcelona  i Frankfurt, en aquest ordre, les que es troben dins del top 10.

Els punts forts de Barcelona s'aprecien en la qualitat del seu servei de bicicletes urbanes, on es posiciona com la cinquena major urbs internacional per desplaçar-se amb aquest mitjà de locomoció no contaminant, i en l'adquisició de productes tecnològics, on ocupa el mateix cinquè lloc gràcies a les seves atractives ofertes de preus, segons aquest informe.

També destaquen els serveis d'atenció mèdica i els catàlegs de joieria, que li atorguen la sisena posició mundial en ambdós indicadors. La capital catalana, a més, és la setena en costos assequibles a l'hora de reservar suites d'hotels o serveis de gimnàs, i la desena amb millors preus per adquirir articles de rellotgeria o gastar en degustacions culinàries.

Per contra, els seus punts dèbils sorgeixen en aspectes com els costos dels vols en classe business, en l'adquisició de propietats residencials, en els serveis legals o en la realització d'operacions oftalmològiques.

L'informe de Julius Baer es publica en un moment clau per a l'economia mundial. En un context de desacceleració del consum global, creixents tensions geopolítiques i imminents disputes comercials, els individus amb alt patrimoni net (HNWI) estan adaptant les seves prioritats i, per primera vegada des del seu llançament, l'Índex d'Estil de Vida elaborat per Julius Baer registra una excepcional caiguda del 2% en dòlars nord-americans.

Segons la firma, això reflecteix el canvi en les tendències de consum global. Si bé la despesa es manté sòlida, els individus amb alt poder adquisitiu prioritzen cada vegada més la longevitat, tant física com financera, com a factor clau en les seves decisions sobre riquesa i estil de vida.

Tot i això, la classificació de ciutats es manté molt competitiva. Singapur manté la seva posició com la ciutat més cara per als HNWI a escala mundial, seguida de Londres, que ascendeix al segon lloc. I Hong Kong completa el podi en tercer lloc. Tanmateix, s'observen moviments significatius en altres llocs, amb Bangkok i Tòquio pujant sis llocs cada una, i Dubai continuant el seu ascens.

Les ciutats d'EMEA (que inclou Europa, Orient Mitjà i Àfrica) tornen a destacar, i representen ja més de la meitat del top 10 mundial. Londres lidera la regió, ascendint el segon lloc en l'àmbit mundial, mentre que Mònaco i Zúric pugen una posició, fins al quart i cinquè lloc, respectivament. Dubai ascendeix cinc llocs, fins al setè, consolidant la seva posició com un seriós contendent entre els centres tradicionals de riquesa.

Mentre que Milà i Frankfurt mantenen les seves posicions, París descendeix lleugerament en la classificació i Johannesburg es manté en la part inferior malgrat alguns augments de preus. L'evolució dels preus a EMEA ha estat moderada en general, amb preus en moneda local estables o fins i tot a la baixa en ciutats com Zúric. L'augment de preus més notable de la regió es va produir a París, on l'augment dels costos de viatges i allotjament va provocar un increment interanual del 5%. I a Londres ha afectat l'augment de costos de l'educació privada impulsats pels canvis legislatius.

Barcelona, l'única ciutat espanyola que inclou l'informe de Julius Baer, puja tres posicions, del divuitè al quinzè esglaó el 2025, i se situa com la setena capital europea en un pòdium que encapçala Londres (segona en la classificació global) per davant de Mònaco (quarta del rànquing mundial) i Zúric, cinquena del planeta. A Europa, es posa per davant de ciutats com Amsterdam, Ginebra o Viena.