Els barris més cars d'Espanya multipliquen per quatre el preu del terra de la mitjana nacional, que se situa en 2.113 euros el metre quadrat, on Madrid capital i Barcelona capital se situen de nou com les ciutats més cares d'Espanya per comprar un habitatge, segons les dades de l'índex Immobiliari Fotocasa del mes d'abril.

Els barris de Recoletos i Castellana, situats al madrileny districte de Salamanca, seguits de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou i l'Eixample, a Barcelona, són els més cars del país, amb un preu mitjà que supera els 8.000 metres quadrats, segons l'estudi.

En concret, Recoletos assoleix un preu mitjà de 10.270 euros el metre quadrat i és el barri amb el preu més elevat per metre quadrat de Madrid i del país. Li segueixen el barri de la Castellana, amb 8.889 euros el metre quadrat, també ubicat al districte de Salamanca (Madrid), i els barris de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou (8.352 euros/m2) i l'Eixample (8.049 euros/m2), a la capital catalana.

Després d'aquests quatre se situen els madrilenys Almagro (7.572 euros el metre quadrat) i Goya (7.445 euros el metre quadrat); l'Àrea Romàntica a Sant Sebastià (7.439,24 euros el metre quadrat), o Lista (7.248 euros/m2) i Trafalgar (7.172 euros/m2), ambdós a Madrid capital.

Els preus dels barris més cars multipliquen per quatre la mitjana nacional

De fet, els preus dels barris més cars d'Espanya multipliquen per quatre la mitjana nacional, que se situa en 2.113 euros el metre quadrat, segons les dades de l'índex Immobiliari Fotocasa del mes d'abril.

En aquest context, s'observa un increment interanual superior a un 15% en alguns dels barris que se situen al top 20. És el cas dels madrilenys barris de Trafalgar, que registra un increment del 23,6%; Sol, amb un augment del 20,7%; Cortes Huertas, que registra un augment del 17,3%; i Recoletos, amb una pujada del 15,4%.

Increments superiors al 30% interanual

A més, la pujada produïda en alguns barris espanyols és, en alguns municipis, superior al 30% interanual i es concentren, principalment, en municipis amb un clima suau i de mar, com són Almeria, Màlaga i Palma de Mallorca. El municipi de Palma de Mallorca no només es cola entre els deu barris més cars per primera vegada, sinó que en suma un total de tres a la llista del top 20. Així, al barri de Sant Nicolau, s'afegeixen La Llotja - Born (6.820 euros el metre quadrat) i Son Espanyolet, al districte de Ponent (6.729 euros/m2).

Respecte a altres grans ciutats d'Espanya, Màlaga i Bilbao també es posicionen com unes de les ciutats més cares del país per viure, superant els 5.000 euros per metre quadrat als barris prime. A més, a Pamplona i la Corunya se superen els 4.000 euros per metre quadrat.

Segons apunta Fotocasa, el preu de l'habitatge s'ha encarit a un ritme molt ràpid en l'últim exercici. Aquest augment de la demanda de compra ha provocat que els mercats més locals presentin increments molt significatius i de dues xifres, molt similars a l'escalfament sofert el 2006, previ a la bombolla immobiliària. Aquest creixement ha ocasionat que els preus en els municipis i districtes de les zones més tensades de les grans ciutats hagin arribat a màxims històrics, superant els registres de 2007, assenyala la portaveu de Fotocasa, María Matos.